Gotovina prokomentirao prosvjed u Vukovaru

screenshot, youtube

Gotovina je na pitanje smatra li da je prosvjed bio ispolitiziran rekao  da "živimo u demokraciji i da svi imamo pravo slobodno reći svoje mišljenje".

Nakon što je gledao vojnu vježbu “Velebit 18 – združena snaga” na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik“ kod Slunja umirovljeni general Ante Gotovina prokomentirao je subotnji prosvjed u Vukovaru, koji je organizirao HDZ-ov gradonačelnik Ivan Penava, a vrh HDZ-a ga nije podržao.

Gotovina je na pitanje smatra li da je prosvjed bio ispolitiziran rekao  da “živimo u demokraciji i da svi imamo pravo slobodno reći svoje mišljenje”.

“Za boga miloga, pa kakva bi to bila država da nije tako. To ne bi bila demokracija. Svatko od nas ima pravo reći što misli i zbog toga nikome ne smije biti ugrožena njegova sigurnost”, kazao je Gotovina te dodao kako nije mogao ići jer je bio na moru i radio svoj posao, javlja N1.

Na pitanje misli li da su institucije zakazale po pitanju procesuiranja ratnih zločina, kazao je da se uvijek može bolje, ali i da moramo vjerovati našim institucijama.

“Država je zapravo jaka koliko su jake njezine institucije. Istina je da smo ponekad nesretni, ali moramo se naoružati strpljenjem. Naš zajednički interes je da se svaki čovjek koji ovdje živi osjeća dobro. Ti temelji su Domovinski rat i na tim temeljima smo izgradili ovu našu kuću demokracije”, kazao je Gotovina.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI