Gojko Ostojić posudio 19,8 milijuna kuna za spas Hanza Medije! 

vps libertas

Iz financijskog izvješća Hanza Medije, između ostalog se vidi, da je ta medijska tvrtka u prva tri mjeseca 2018., napravila minus od 8 milijuna kuna. No, u oči posebno upada i činjenica da je Hanza Medija prošle godine dobila 19,8 milijuna kuna posudbe, te da su još morali 'ubaciti' 10 milijuna kroz vlastiti kapital za sanaciju. A po informacijama koje kolaju u Hanza Mediji, tih 19,8 milijuna kuna zajma dao je poduzetnik, čija tvrtka, kako se može vidjeti iz javnih zemljišnih knjiga, na kući Ane Hanžeković ima hipotetku u istom tom iznosu...

Hanza Media, vodeća  hrvatska medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi koja izdaje  5 dnevnih novina, te više od 30 magazina, po svemu sudeći, a i po dokumentaciji u čiji je posjed došla naša redakcija, nalazi se u velikim financijskim problemima. Tako se iz izvješća, između ostalog vidi, da je ta medijska tvrtka u prva tri mjeseca 2018. godine napravila  minus od 8 milijuna kuna. No, u oči posebno upada i činjenica da je Hanza Media prošle godine dobila 19,8 milijuna kuna zajma, te da su još morali “ubaciti”  10 milijuna kroz vlastiti kapital za sanaciju.
A prema informacijama koje kolaju u Hanza Mediji spomenutih 19,8 milijuna kuna zajma dao je poduzetnik Gojko Ostojic, čija tvrtka, kako se može vidjeti iz javnih zemljišnih  knjiga,  na kući Ane Hanžeković ima hipotetku  u istom tom iznosu! Gojko Ostojić, vlasnik je međunarodnog sveučilišta Libertas i čovjek za kojeg se smatra da je jedan od utemeljitelja modernog osiguranja u Hrvatskoj.
Inače, Ostojić se nedavno vratio svojoj prvoj ljubavi, hotelijerstvu, pa su mediji u studenom prošle godine objavili vijest kako je Zagreb postao  bogatiji za novi, luksuzni boutique hotel Le Premier u samom centru grada u kojemu će brojni posjetitelji, bilo poslovnjaci bilo odmorišni gosti, u pažljivo uređenim prostorima zaštićene, secesijske palače moći isprobati jednu od luksuznijih zagrebačkih hotelskih ponuda.
Ostojić je u taj hotel investirao  10 milijuna eura, a objekt na atraktivnoj lokaciji u središtu Zagreba kupio je od PBZ-a. Inače, u srpnju prošle godine, dakle samo nekoliko mjeseci prije nego li je otvoren hotel Le Premier, na javnoj dražbi prodan je i kultni crikvenički hotel Miramare za 44 milijuna kuna, zagrebačkoj tvrtki Invest Consult, iza koje stoji Gojko Ostojić.

Ostojić postao vlasnik i kultnog crikveničkog hotela ‘Miramar’

U tom kontekstu treba spomenuti  da je postignuta cijena bila tek malo viša od početne, i to za 30.000 kuna. Nakon što je slučaj hotela Miramare „preseljen“ s Općinskog suda u Crikvenici, na kojem se ovaj objekt godinama bezuspješno pokušavao prodati u ovršnom postupku, u stečajnom postupku koji je potom otpočeo na Trgovačkom sudu u Rijeci, ta je derutna nekretnina, ali na atraktivnoj lokaciji uz glavnu crikveničku šetnicu i tik do mora, procijenjena na 25,320.000 kuna. U prvoj dražbi hotel nije mogao ići ispod tri četvrtine cijene, a u drugoj, u kojoj je oglašen za polovinu procijenjene vrijednosti, Miramare je, eto, pronašao kupca u firmi vlasnika i ravnatelja Libertas sveučilišta, Gojka Ostojića.
Riječ je, dakle, o čovjeku koji se u medijima, uz Jaku Andabaka, spominje kao jedan od pionira osiguravajućeg biznisa u Hrvatskoj. Dvojac je, zajedno s Lidijom Fišer, 1991. pokrenuo Helios osiguranje, a Ostojić je bio osnivač i osiguravateljske kuće Libertas, koju je prije desetak godina kupilo Generali osiguranje, te osiguranja Aurum. Visoku poslovnu školu Libertas osnovao je 2004. godine, a 2013. je od Miomira Žužula kupio Dubrovačko međunarodno sveučilište. Spajanjem dviju ustanova nastalo je Libertas međunarodno sveučilište.
Inače novi hotel  visoke kategorije, Le Premier *4, koji je otvoren u studenom prošle godine na uglu Trga žrtava fašizma i Boškovićeve ulice, osim poslovnim i odmorišnim gostima, poslužiti će i kao učilište studenata Libertasa. A o čemu je riječ, pojasnio je upravo Gojko Ostojić, koji je istaknuo da je jedan od programa toga  sveučilišta, hotelski  i turistički menadžment, čiji program se usklađuje s potrebama tržišta rada.


‘Le Premier’ premijerno predstavljen u Jutarnjem listu

Hotel će, među ostalim, biti poligon za edukaciju naših studenata, pojašnjava  Ostojić, koji  je dobar dio karijere proveo u osiguravateljskom biznisu i edukaciji, a završio je turizam na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu. Zanimljivo je napomenuti, da je Jutarnji list u studenom prošle godine prvi objavio ekskluzivnu reportažu o otvaranju Le Premiera. Tako je objavljeno da je Chef s dvije Michelinove zvijezdice, postavio meni u luksuznom hotelu! Samo dan prije otvaranja tog luksuznog hotela u koji je da ponovimo, investitor, Sveučilište Libertas u vlasništvu Gojka Ostojića, uložilo čak 10 milijuna eura, Jutarnji list je dobio priliku zaviriti u novouređene hotelske sobe i popratiti finalne radove nakon kojih će hotel napokon biti spreman za otvaranje.
Čitatelji su tako ekskluzivno imali prigodu se upoznati s najsitnijim detaljima unutarnjeg uređenja hotela, pa su doznali i to da se posebna  pažnja posvetila i hotelskoj kozmetici. “Angažirali smo majstora parfema, Lorenza Dante Ferra, kako bi posebno za Le Premier dizajnirao vlastiti parfem koji je sastavni dio naše hotelske kozmetike. Da bi ga izradio, Ferro je tražio sve informacije u Zagrebu, od vrsta drveća do mikrolokacije hotela, jer je ideja bila da miris prati hotelsku priču”, rekao je tada za Jutarnji list direktor hrane i pića i executive chef de cuisine, Stefano Cosattini, koji je zajedno s voditeljicom projekta, Natašom Ostojić, od samog početka radio na uređenju hotela.
Dakle, Gojko Ostojić, vlasnik  međunarodnog sveučilišta Libertas i čovjek za kojeg se smatra da je jedan od utemeljitelja modernog osiguranja u Hrvatskoj, posudio je 19,8 milijuna kuna za spas Hanza Medije, pa će se uskoro vidjeti hoće li taj novac biti dovoljan za sanaciju te vodeće  hrvatske medijske tvrtke u jugoistočnoj Europi…Facebook Comments

Loading...
DIJELI