Čermak, Milanović, Kotromanović i Bertina osnivaju stranku!

screenshot

Cilj ove stranke, ili preciznije rečeno, nove političke opcije na hrvatskoj političkoj sceni: kandidirati bivšeg premijera Zorana Milanovića za predsjednika RH. Pouzdani izvori tvrde da će  tajkunski general, Ivan Čermak, biti glavni financijer te stranke, koja bi bila izravna konkurencija SDP-u, ali i svim drugim strankama i pokretima koji godinama tako ponosno koračaju Lijevom našom. Glavni operativac u stranci bi bio Mario Bertina, bivši šef PNUSKOK-a, kojeg je nedavno u svoje naftno carstvo uhljebio general Čermak. Čime li je to Bertina zadužio Čermaka, da ga je ovaj zaposlio kod sebe, pitaju se neki u SDP-u.

Nešto se „opasno“ kuha u Čermakovom „generalskom“ loncu. Pouzdani izvori tvrde da tajkunski general želi isfinancirati novu lijevu stranku na hrvatskoj političkoj sceni, koja bi bila izravna konkurencija SDP-u, ali i svim drugim strankama i pokretima koji godinama tako ponosno koračaju Lijevom našom. Cinici će reći da Čermak strpljivo okuplja  sve svoje „pretorijance“ kojima bi napadao političke protivnike i neistomišljenike.
Tako bi u centralnoj loži Čermakove stranke, tvrde insajderi, svoje mjesto pod suncem našli, bivši premijer i predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, bivši ministar obrane u njegovoj vladi, Ante Kotromanović, te, kao glavni operativac, Mario Bertina, bivši šef PNUSKOK-a. Upravo je ovog posljednjeg, Milanovićeva šefa PNUSKOK-a, Marija Bertinu, nedavno u svoje naftno carstvo uhljebio general Čermak. Čime je to, Bertina, zadužio Čermaka da ga ovaj sada velikodušno zapošljava, pitaju se neki izvori iz SDP-a.
Odgovor će im se uskoro možda i sam kazati, kada se obznani osnovanje nove političke stranke u Hrvatskoj, u čijim će redovima, osim spomenutih, svoje utočište naći i još neki uglednici i poznati članovi SDP-a. Cilj ove stranke, ili preciznije rečeno nove političke opcije na hrvatskoj političkoj sceni je kandidirati bivšeg premijera Zorana Milanovića za predsjednika RH.
A da će se Milanović vratiti u visoku politiku već odavno nagađaju brojni mediji, a nedavno je čak i najpoznatija hrvatska vidovnjakinja, Vera Čudina, za Jutarnji list otkrila svoje proročanstvo: „Bivši premijer Zoran Milanović se vraća na hrvatsku političku scenu u velikom stilu.Osnovat će stranku kojoj će se priključiti i mnogi trenutno aktivni političari. Vrijeme je na njegovoj strani“, rekla je vidovnjakinja  Čudina.

Što je Bero slabiji, Zoki je moćniji

Je li vrijeme na Milanovićevoj strani, kako tvrdi Vera Čudina, saznat ćemo tek ako Milanović uđe u utrku za predsjednika RH. No, njemu zasigurno ide na ruku stalna  svađa aktualne predsjednice, Kolinde Grabar Kitarović i premijera i predsjednika HDZ-a, Andreja Plenkovića. Ipak, sama činjenica da će Milanovića kandidirati nova lijeva stranka, čiji bi glavni financijer bio kontroverzni general i naftni tajkun, Ivan Čermak, mogla bi mu, u percepciji hrvatskih glasača, biti otegotna okolnost.
Naime, još od trenutka kada se bivši premijer i nekadašnji šef SDP-a, Zoran Milanović, povukao iz politike, mnogi iz stranke su zagovarali  njegov povratak u politiku. Pogotovo, kada se vidjelo da njegov nasljednik, Davor Bernardić, nije dorastao biti čelni čovjek najjače oporbene stranke, koju bi uskoro mogao preteći i Sinčićev, Živi zid.
Milanović bi, ukoliko bi se kandidirao za predsjednika RH, imao jaku materijalnu logistiku i to ne samo u liku i djelu generala Čermaka, nego bi na financijsku pomoć mogao računati i od svog prijatelja i tajkuna, Emila Tedeschija. Inače, glavni operativac u vođenju stranke, kao i Milanovićeve predsjedničke kampanje bio bi, a tko drugi, nego  Mario Bertina, bivši šef PNUSKOK-a. On bi bio zadužen za kompromitiranje političkih protivnika, onako kako je to činio dok je Milanović obnašao funkciju premijera.
Inače, ime Marija Bertine bilo je spominjano u medijima i krajem prošle godine u kontekstu osnivanja nove masonske lože, bizantske profilacije, o čemu je pisao naš tjednik. Nova masonska loža osnovana je točno na 300.-tu obljetnicu slobodnog zidarstva – po uzoru na osnivanje Velike londonske lože na Dan sv. Ivana Krstitelja, u londonskoj pivnici „Guska i roštilj“, 1717. godine – i to  u poznatom zagrebačkom The Movie Pubu, omiljenom mjestu bivšeg SDP-ovog ministra unutarnjih poslova, Ranka Ostojića.
Tko je Veliki meštar te nove orijentalne masonske lože u Hrvatskoj, za sada je još obavijeno velom tajne, no, zato su u javnost procurili detalji o glavnom operativcu, čiji je nadimak, odnosno  kodno ime Rale, koji je inače u kumskim odnosima s bivšim ravnateljem policije, Vladom Dominićem, a intimus je i s bivšim šefom PNUSK-a, Marijom Bertinom, za kojeg se priča da je također pripadnik te novoosnovane masonske lože.

Bertina protiv Milanovićevih političkih protivnika

Iz spomenutog  Movie Puba je, pisali su mediji, navodno, započeo i napad na konobu Burin, u kojem je obitavao zagrebački gradonačlnik, Milan Bandić sa svojom ekipom. Inače, u Bandićevu hapšenju u aferi Agram, dosta neoprezno su nastupali pojedinci iz njegove blizine, koji su, da bi se dodvorili Bandićevim progoniteljima, pričali i što znaju i što ne znaju, što bi im se kao bumerang, polagano, moglo obijati o glavu.
Neki od njih su zaštitu i utočište pronašli upravo u toj masonskoj loži, koja ide široko u vrbovanju novih članova, pogotovo onih kojima Hrvatska nije baš u srcu i koji bi rado sudjelovali u oživljavanju i jačanja ideologije bivšeg komunističkog sustava. No, dok su ti isti imali privilegije, Hrvatska im je bila u redu. Njihov cilj je, uvjetno rečeno, oslabiti utjecaj i moć hrvatskih slobodnih zidara koji su utjecali i utječu na razvoj hrvatske duhovne misli.
Stoga se u kontekstu najnovije priče o osnivanju nove lijeve stranke u čijim bi redovima bili Čermak kao financijer, te Milanović, Kotromanović, Bertina, ali i  drugi članovi SDP-a, postavlja pitanje: radi li se tu o osnivanju nove stranke ili pak jačanju istočne masonske lože u Hrvatskoj? Tim prije, što su svi gore pobrojani, odreda bili protivnici pokojnog, Marijana Hanžekovića. Upravo ta ekipa je preko Milanovića tražila Hanžekovićevo uništenje, za vrijeme njegova života.
Istinski masoni su uvrijeđeni osnivanjem te bizantske masonerije, jer to je, kako kažu, loža u kojoj su svoje utočište našla djeca bivših udbaša i kosovaca i svoj prostor za rastakanje Hrvatske. Zanimljivo je u ovom kontekstu napomenuti, da je Čermak zaposlio Marija Bertinu u Rijeci, a poznato je da je riječki PNUSKOK bio angažiran za progon zagrebačkog gradonačelnika, Milana Bandića i njegove ekipe.
Ukoliko se i Bandić, kao što je najavio, kandidira u utrci za Pantovčak, Bertina će imati pune ruke posla u njegovoj difamaciji, ali i difamaciji ostalih političkih protivnika. U svakom slučaju, nakon vrućih ljetnih praznika, po svemu sudeći, slijedi još vruća politička jesen, s novim/starim političkim akterima i novim političkim strankama…Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI