Umrla supruga Slobodana Miloševića

screenshot, yotuube

Supruga Slobodana Miloševića danas je preminula nakon teške bolesti

U nedjelju 14. travnja nakon teške bolesti preminula je supruga Slobodana Miloševića.

Naime, ona je prije sedam dana bila u teškom zdravstvenom i od tada je navodno bila u bolnici u Sočiju. Prošla je četiri operacije, a nakon posljednje su joj bile ugrožene vitalne funkcije, piše Telegraf.rs.

“Mira je imala četiri operacije, a nakon posljednje je došlo do određenih komplikacija i pada imunološkog sustava. Liječnici su zbog toga zabrinuti i kada se uzmu u obzir njezine godine, nisu željeli davati prognoze po pitanju oporavka”,  naveo je izvor iz Sočija.

ira Marković rođena je u Požarevcu 1942. i bila je liderica političke stranke Jugoslavenska levica (JUL). Sa Slobodanom Miloševićem upoznala se još u gimnazijsko doba. Upoznali su se i zaljubili u u komunističkoj omladinskoj organizaciji u kojoj su oboje bili aktivni. Mira i Milošević imali su dvoje djece, kći Mariju i sina Marka.

Slobodan Milošević i Mirjana bili su nerazdvojni, a sve njegove krvoločne planove ona je podupirala i osmišljavala. Vrlo vjerojatno je devedesetih bila druga najmoćnija osoba u Srbiji, odmah iza svog supruga. Smatralo se da Milošević samo njoj potpuno vjeruje.Mirjana Marković je bila profesorica sociologije na Prirodno-matematičkom fakultetu Beogradskog sveučilišta. Autorica je brojnih radova i udžbenika iz svoje struke. Napisala je i dvije autobiografske knjige “Odgovor” i “Noć i dan” koje su prevedene na desetak svjetskih jezika.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI