‘UBIO’ KOMENTAROM! Srbi objavili da RH prodaje njihovu imovinu, HRVAT IH UŠUTKAO JEDNOM REČENICOM!

screenshot

Srbijanski savjetnik za praćenje procesa u Hrvatskoj, odvjetnik Ivan Simić, zaključio je da se uredbama Hrvatske prisvaja imovina srpskih tvrtki, banaka i novca koji je bio u tim filijalama.

On je za RTS rekao da nikada nije utvđeno koliko je novca srpskih banaka ostalo u Hrvatskoj i dodaje da je Hrvatska početkom 90-ih, kada su izbili sukobi, donijela niz propisa kojima zabranjuje raspolaganje i prijenos sredstava van njezinih granica.

Prema njegovim riječima, pravni poredak Hrvatske legalizira ono što je posljedica ratnih događanja.

“To utoliko više začuđuje jer je pravna država tekovina EU. Čudi da izostaje reakcija sa njihove strane. Svaki presedan koji se nekada dogodio mora biti vidljiv jer se nikada ne zna kada će ponovo biti upotrijebljen. Vrijednosti koje EU promovira nešto su u što i mi vjerujemo. Ako se to ne primjenjuje u nekoj članici, to mora biti vidljivo i za pravnu javnost, ne samo ovdje već i u EU”, prenosi B92 Simićeve riječi.

On, također, smatra da su odmarališta u Dubrovniku, Gradcu, na otoku Ugljan, kao i ona u Slanom, Biogradu, te Rabu, za Srbiju zauvijek izgubljena.“Sudbina odmarališta koje su u Hrvatskoj imale srpske tvrtke su slična ako ne i gora od sudbine banaka. Pa tako imate istovremeno postupke stečaja i likvidacije, što je nemoguće u privredi. U Splitu se tako otvara postupak stečaja Jugobanke, iako se godinama vodi likvidacijski postupak. Ne može se voditi stečajni postupak bez stečajne mase. U Hrvatskoj tako imamo već drugi krug nacionalizacije”, rekao je za Simić.

Hrvat sve rekao jednom rečenicom

Ovaj članak je, jasno, izazvao raspravu na Facebook stranici medija koji ga je objavio, no komentar jednog Hrvata na “legaliziranje i prisvajanje” srpske poslijeratne ostavštine, sve je ušutkao:

“Jbg, niste platili ratnu odštetu pa se moramo sami namiriti”, napisao je u komentaru.

Tek kada se u raspravu uključio Slovenac koji je od Hrvata također imao potraživanja, sve je počelo izgledati kao vic:

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI