Tomac otkrio kako on podržava Kolindu, ali njegova supruga “simpatizira Škoru!”

dcreenshot

U Bujici na Z1 bivši potpredsjednik Vlade demokratskog jedinstva dr. Zdravko Tomac rekao je kako u drugom krugu predsjedničkih izbora vidi Miroslava Škoru i Kolindu Grabar-Kitarović.

“Milanović bi bio katastrofa za Hrvatsku, a Davor Bernardić je moje najveće razočarenje,” prokomentirao je nekadašnji Bernardićev mentor odluku šefa SDP-a da kandidira Zorana Milanovića za predsjednika države.

Tijekom emisije Tomac je tijekom emisije pokušao braniti politiku Kolinde Grabar-Kitarović, njezin odlazak kod Porfirija, savez s Pupovcem i Plenkovićem, te susret s Aleksandrom Vučićem, no, ipak je priznao da “predsjednica nije smjela ratne udovice nazvati marginalkama”…

Na kritike da je Kolinda podržala Marakeški sporazum, a sada radi predizborne kampanje nastupa protumigrantski, Tomac je rekao da “nije znao za to”.

Pohvalio je i Matu Granića, a njegov utjecaj na predsjednicu okarakterizirao je kao nešto pozitivno. Ipak, složio se s voditeljem da u politici prema Hrvatima iz BiH Granić svojedobno nije odigrao dobru ulogu.Profesor je javno osudio izbacivanje dr. Igora Peternela iz HHO-a, te smatra kako Ivan Zvonimir Čičak svojom potporom, zapravo šteti aktualnoj predsjednici.

“Čičak je Čičak,” odgovorio je Tomac na pitanje voditelja kako komentira to što je šef HHO-a nekada podržavao Mesića, a sada je uz Kolindu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI