RUŽA TOMAŠIĆ: ‘Iz Europskog parlamenta izbacila sam srpski ‘Kurir’, a ni Srbija ne treba ući u EU!’

screenshot

“Bilo bi dobro da i Hrvatska ima jednog Viktora Orbana“

Gostujući u Bujici na Z1, najaktivnija hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić komentirala je posjet Milorada Pupovca Nišu: – Bilo bi me sram da sam u koaliciji s Pupovcem! On mrzi sve što je hrvatsko! Pupovac je profesionalna baba narikača, predlažem da se istraži porijeklo njegove imovine…

Srpski je lobi strašno jak, čak i u Europskom parlamentu,“ rekla je Tomašić i ispričala jednu anegdotu: “Mi smo tamo dobivali srpski tabloid blizak Vučiću ‘Kurir’, stavljali su ga u naše sandučiće… U jednom od brojeva vrijeđali su pokojnog predsjednika Tuđmana i Hrvatsku državu, pa sam pitala Komisiju znaju li da država koja želi postati članicom Europske unije dijeli novine u kojima se vrijeđa i omalovažava državu koja već jest članica, kao i njenog predsjednika i utemeljitelja?! Maknuli su ‘Kurir’, ali samo iz moga sandučića! Opet sam se bunila, pa ‘Kurir’ više nije dolazio na moj kat. Na kraju sam se još jednom pobunila i sad više ne dolazi uopće u Europski parlament! ‘Kurir’ sam uspjela izbaciti, ali njihovi lobisti su ostali. Svaka država ima pravo na lobiranje i kada bi oni zaista govorili istinu, to meni ne bi smetalo, ali se bave tolikim lažima i neistinama, da je to nevjerojatno. A najviše me boli kada naši predstavnici na sve to šute.“

ZA ČETNIKOVANJE STROGE KAZNE I IZGON IZ HRVATSKE!

Svaki puta kada se u Europskom parlamentu govorilo o Srbiji, Johannes Hahn nas je upozoravao da tamo ne treba rješavati bilateralne probleme, no ja sam mu rekla da Srbi ne žele rješavati ništa i da je jedini način da upravo tamo otvaram te teme – kaže Tomašić i inzistira: – Na prvome mjestu je pitanje nestalih. Naše majke još traže sinove, naše žene svoje supruge… Najžalosnije je što lokalni vukovarski Srbi znaju gdje su naši nestali, ali ne žele nam to reći, što je protuzakonito, to je prikrivanje najtežih kaznenih djela. Znamo i koliko je Srbija opljačkala našeg kulturnog blaga. Jako malo su vratili… O ratnoj odšteti da i ne govorimo. Srbija bi nam trebala isplatiti više od 300 milijardi dolara. Međutim, takva se pitanja ne postavljaju, jer izgleda da Srbiji u Europskoj uniji mnogi gledaju kroz prste. Zato su tu Hrvatski suverenisti da kažu, dok Srbija ne plati ratnu odštetu i ne riješi otvorena pitanja s Hrvatskom, ne može ući u Europsku uniju.

Za dosta toga smo krivi i sami – smatra Ruža Tomašić i zamjera našoj vlasti što “stidljivo“ gleda na događaje u Srbiji: – Mi bi trebali neprestano govoriti o tome što se dogodilo u Vukovaru, Škabrnji i po cijeloj Hrvatskoj. Zamislite da je Hrvatska išla samo do Zemuna i da smo tamo nešto napravili… Što mislite, koliko bi Hrvati dugo živjeli u Srbiji nakon toga?! Bi li u srbijanskoj Skupštini bio i jedan Hrvat? Bi li Hrvati uopće opstali tamo?Ako sami dovoljno ne poštujemo svoju žrtvu, zašto bi je onda drugi poštivali – zapitala se gošća i nastavila: – U Hrvatskoj imamo bizarnost da se zbog pozdrava ‘ZDS’ svi dižu na zadnje noge, a za četnikovanje sa njihovim zastavama i kokardama nikome ništa! To nitko i ne spominje…

Problem četništva u Hrvatskoj i BiH Ruža Tomašić riješila bi “strogim kažnjavanjem“: – Ako je osoba koja upotrebljava četničke simbole rođena u Hrvatskoj treba je strogo kazniti, a ako je rođena u Srbiji, lijepo bi je dovela do granice i poslala je tamo gdje može četnikovati do mile volje!

PUPOVCU SU JEDINO DOBRE ‘USTAŠKE’ KUNE!

Komentirala je i odlazak Milorada Pupovca u Niš, gdje je Aleksandar Vučić, zajedno s Miloradom Dodikom, usporedio ‘Oluju’ s Jasenovcem: – Da sam na vlasti, bilo bi me sram biti u koaliciji s Miloradom Pupovcem. Pupovac mrzi sve što je hrvatsko, ali su mu jedino dobre ‘ustaške’ kune. Jedna Vlada koja sebe naziva demokršćanskom, ne bi smjela imati takvog partnera. Rođen je u Hrvatskoj, a Hrvatska mu smeta! Milorad Pupovac je profesionalni Srbin, on je profesionalna baba narikača! Buni se, tuži se i plače za svoje osobno dobro… Voljela bih kada bi Miloradu Pupovcu i njegovoj rodbini istražili porijeklo imovine. Ali, to se nikada neće dogoditi, jer i mnogi Hrvati ne bi više mogli biti na vlasti kada bi se i njima istražilo porijeklo imovine. Tada bismo vidjeli tko živi za Hrvatsku, a tko živi od Hrvatske.

Ruža Tomašić javila se za riječ u Eruopskom parlamentu točno 1.042 puta i među 12 posto je najaktivnijih eurozastupnika, od njih ukupno 751. Tomašić će na prestojećim izborima nositi listu Hrvatskih suverenista, koju čine Hrvatska konzervativna stranka, Hrast, HSP AS, a podržavaju je udruga Hrvatski bedem i Građanska inicijativa ‘Istina o Istanbulskoj’. Suverenisti su europsku kampanju započeli u Vukovaru: – Izabrali smo Vukovar za start kampanje jer je on simbol Hrvatske i naše pobjede. Vukovar je naš Feniks koji je ustao iz pepela i dalje prkosi. Pokazuje nama Hrvatima da se nikada ne smijemo predati.

U emisiji je otkrila tko ju je nagovorio na još jednu kandidaturu za Europski parlament: – Marijan Pavliček, predsjednik HKS-a i zamjenik gradonačelnika Vukovara. On je pored nedovršenog trialoga o plavoj ribi, jedan od razloga zbog kojih ponovo idem. To je mlad čovjek, ima troje djece, profesor je povijesti i njemačkog, Vukovarac koji želi ostati u Vukovaru i raditi. Kako takvom čovjeku reći ne?

Pohvalila je i gradonačelnika Vukovara: – Ivan Penava je došao iz pravaških krugova. Njegova obitelj je pravaška, on radi iskreno i pošteno za boljitak Vukovara. Znači, dva poštena čovjeka rade zajedno.

U EUROPSKOM PARLAMENTU POKUŠALI SU CENZURIRATI IZLOŽBU O VUKOVARU!

Na listi Ruže Tomašić bit će i Peđa Mišić, vukovarski branitelj: – U Hrvatskom saboru do sada su bili Srbi koji su se borili protiv Hrvatske. Mislim da je došlo vrijeme da u Hrvatski sabor uđu oni Srbi koji su se borili za Hrvatsku. Voljela bih da uđu i u Europski parlament, ali važnije je da uđu u naš Sabor.

Ruža Tomašić jedina je u Europskom parlamentu, u čak tri navrata, postavila pitanje o Jean-Michel Nicolieru: – Uputila sam i pismeni dopis Europskoj komisiji. Pitala sam ih može li Francuska suditi ljudima koji su sudjelovali u njegovom mučenju i smrti. Odgovorili su mi – dapače! Isto tako su rekli da bi i Hrvatska trebala procesuirati te zločine.

Kada je u Europskom parlamentu, zajedno s dr. Antom Nazorom, organizirala izložbu ‘Vukovar 1991.’ Ruža Tomašić susrela se s nevjerojatnim problemima: – Tražili su od nas da im pokažemo slike koje ćemo postaviti! Sekretarijat Europskog parlamenta neke je slike htio cenzurirati! Tražili su i da im pokažem govor koji ću održati… Rekla sam im da nema problema, a onda sam napravila po svome. Kad su otišli, postavili smo sve slike i održali govor kakav smo mi htjeli. Za Dačića i njegovu izložbu o Jasenovcu u UN-u vrijedila su jedna pravila, a za nas u Europskom parlamentu, kada je u pitanju istina o Vukovaru – druga.

Tomašić je komentirala i ulazak Vučičevih naprednjaka u europsku pučku obitelj: – Ne bih komentirala Europsku pučku stranku, ali kod nas u grupi Europskih konzervativaca i reformista, ako se samo jedan član ne slaže, novi ne mogu doći. U našu grupaciju Srpska napredna stranka ne bi mogla ući jer bi se ja bunila. A za SNS je kod europskih pučana najviše lobirao David McAllister.

ORBANOV FIDES PRISTUPA EUROPSKIM KONZERVATIVCIMA I REFORMISTIMA?!

Ruža Tomašić bi među Europskim konzervativcima i reformistima voljela vidjeti Orbanov Fides, koji je suspendiran iz EPP-a: – Mislim da EPP čeka izbore, pa da vide kako će Orban proći. Ako dobije puno više zastupnika, ne vjerujem da će ga se usuditi izbaciti. I oni kalkuliraju. A s Obzirom da će Orban dobro proći, nakon Europskih izbora bit će u poziciji diktirati svoje uvjete… Vojela bih da Fides prijeđe kod nas i dođe u Europske konzervativce i refermiste. Rastemo, Poljaka iz vladajuće stranke Pravo i pravda će isto biti više, bit će to grupa bez koje se neće moći…

Bilo bi dobro da i Hrvatska ima jednog Viktora Orbana,“ smatra Ruža Tomašić i dodaje: “On je izabran od mađarskog naroda i brani mađarske nacionalne interese. I on to radi super! U Europskoj uniji vole govoriti da su ujedinjeni u raznolikosti. Pa, neka onda dopuste tu raznolikost! Ujedinjeni su u raznolikosti tako dugo dok svi rade ono što Bruxelles kaže…“

Europska elita želi Ujedinjene europske države po uzoru na SAD – upozorava Tomašić, ali isto tako kaže: – To nije isto, jer kada dođete u Ameriku, vi ostavljate kuću gdje ste rođeni, ostavljate svoj dom, svoju kulturu i svoj jezik. Ostavljate sve, jer ostavljate svoju državu. Mi smo rođeni u svojim državama, sa svojom kulturom, svojim jezikom i mi smo tu gdje jesmo, nigje nismo otišli i zato trebamo biti Unija ravnopravnih država članica. Naše tržište neka bude jedisntveno, ali sve ostalo treba ostaviti državama članicama.

RUŽA TOMAŠIĆ O KREŠI BELJAKU: BUDALAMA JE BOLJE DA ŠUTE!

Uvodimo smeće sa zapada,“ izjavila je Tomašić i dodala: “Mi smo jedna kršćanska država i naši ljudi vjeruju u Boga. Trebamo držati do deset božjih zapovijedi, tako živjeti i tako se ponašati. Nažalost, mi sa zapada prihvaćamo sve što nevalja i to s obje ruke, umjesto da držimo do svojih tradicionalnih vrijednosti.“

Ruža Tomašić u Bujici nije ostala dužna niti Kreši Beljaku, šefu HSS-a i istaknutom članu tzv. Amsterdamske koalicije, koji ju je vrijeđao na društvenim mrežama, zato jer je rođena u Bosni i živjela u Kanadi: – Budale koje mi nešto predbacuju ili dociraju, bolje da šute. Na njihove se komentare mogu samo nasmijati. Ponosna sam što sam rođena u Bosni. Neka gledaju kroz povijest dokle je Hrvatska sezala… Hrvatski kraljevi su se krunili u Bosni. Pola Hrvata imaju pretke iz Bosne. Nikada Beljak o meni ne može toliko lošega reći, koliko može o samome sebi, svojim ponašanjem.

Na pitanje kuna ili euro, Ruža Tomašić odgovara: – Definitivno kuna! U Bujici je najavila i svoj dolazak na Bleiburg: – Obavezno idem. I inače često odlazim na Bleiburg. Nažalost, koruška crkva je podlegla objedama koje su dolazile s lijeva.
CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI