Pretresli smo sve Kolindine ljude! Nešto je neobično u Hrginoj imovini, a jedna dama prednjači po broju nekretnina

screenshot

Imovinska kartica, nedavno imenovane predsjedničine savjetnice Mirjane Hrge zaintrigirala je hrvatsku javnost, baš kao što je i imenovanje ove poznate novinarke na spomenutu poziciju u Uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović iznenadilo dio javnosti, budući da je i ona sama donedavno tvrdilo da joj odgovara život na Lošinju gdje je kupila staru kuću i posvetila se turizmu. bilo kako bilo, ponuda s Pantovčaka teško se odbija pa sada Hrga šefice države savjetuje u domeni strateške politike i odnosa s Hrvatskim saborom i Vladom RH. Samim time ima status dužnosnice, što je ujedno obvezuje i na objavu imovinskog stanja, sukladno zakonu.

Ono što je dio medija potencirao jest činjenica da će Hrga kao savjetnica primati plaću od 16 i pol tisuća kuna, međutim, gotovo pola toga iznosa ova se uspješna novinarka odrekla u humanitarne svrhe. U imovinskoj kartici Mirjane Hrge navodi se kuća od 180 kvadrata, i riječ je o već spomenutoj nekretnini na Lošinju. Riječ je o 180 kvadrata kuće čija je vrijednosti oko dva i pol milijuna kuna. Potrebno je napomenuti kako je Hrga suvlasnica nekretnine sa suprugom Sašom Stefanovićem, a prema ranije dostupnim informacijama iz djela medija radi se o staroj kapetanskoj kući, koja je adaptirana u rustikalnom stilu s vanjskim bazenom.

Noćenje u ovoj kući tijekom ljetnih mjeseci stoji i preko 2000 kuna. hrga je inače 2018.godine osnovala tvrtku Hrga Adriatic j.d.o.o., a osim aktivnosti u turizmu u opisu djelatnosti stoji i proizvodnja televizijskog programa. No, vrlo brzo tvrtka mijenja vlasnika pa je tako preuzima Žarko Duraković. Ujedno, u Hrginoj imovinskoj kartici navodi se i suvlasništvo nad stanom u Zagrebu od 90 kvadrata. Procjena kaže da nekretnina vrijedi oko milijun i pol kuna.

U Bjelovaru, gradu iz kojeg novinarka vuče korijene, posjeduje trećinu vlasništva nad kućom od sto kvadrata. Vrijednost je oko pola milijuna kuna. oko 1,4 milijuna kuna vrijedan je još jedan zagrebački stan u vlasništvu njezina supruga. Kada o pokretnoj imovini govorimo, valja reći da Hrga posjeduje Mini iz 2009.godine. Suprug je pak vlasnik broda od oko 740 tisuća kuna. Od imovine, Hrga uz plaću na godišnjoj razini uprihodi oko 60 tisuća kuna. suprug Stefanović, odvjetnik je i suvlasnik u odvjetničkom društvu Stefanović-Vrdelja. Ondje na godišnjoj razini zaradi oko 80 tisuća kuna, ali ured godišnje uprihodi oko 200 tisuća kuna, od kapitala te oko 4500 kuna mjesečno imovine.

Stefanović osim udjela u odvjetničkom društvu, posjeduje i 2017 dionica HT&-a te udio u Erste fondu od 815 tisuća kuna, a štednja koju posjeduje iznosi 300 tisuća kuna. Inače, osim Hrgine imovine zanimljive su i imovinske kartice ostalih predsjedničinih suradnika i suradnica. Primjerice, Anamarija Kirinić predstojnica je Ureda predsjednice, a po struci je specijalistica komunikacijskog menadžmenta, mjesečna plaća joj je oko 15.610 kuna neto. Ujedno, vlasnica je kuće s okućnicom od 160 kvadrata, koja je kupljena prihodima od nesamostalnog rada, kreditom, nasljedstvom i novčanom pozajmicom.Suvlasnica je naslijeđenog stana u Šibeniku, nasljednica je i suvlasnica brodice vrijedne oko 25.000 kuna. Njezina štednja iznosi 50.000 kuna. Natalija Hmelina u Uredu predsjednice obnaša dužnost pročelnice kabineta za što mjesečno zaradi oko 13.200 kuna neto. Nu svojem vlasništvu ne navodi niti jednu nekretninu, ali zato je vlasnica dvaju automobila. Jedan je Opel Meriva koji je poklon od roditelja, a drugi Hyundai Ix18, također posjeduje 63 dionice HT-a, a ujedno, jedna je od rijetkih bez kredita, ali i bez štednje. Imovina novog savjetnika za vanjsku politiku Sebastiana Rogača još uvijek nije poznata.

Predsjedničin savjetnik za gospodarstvo Marko Primorac mjesečno zaradi oko 17 tisuća kuna neto, ujedno posjeduje 60-ak kvadrata stana u Zagrebu vrijednog oko 765.000 kuna. Vlasnik je Forda Mondeo čija je procijenjena vrijednost 40000,00 kuna. posjeduje i dionice u tvrtki SNH GAMA D.D. te dionice HT-a, Končara, FTB TURIZMA, LIBURNIA RIVIERA HOTELA, LUX ULAGANJA te brojne druge. Uz to, u kartici spominje i štednje.

Jednu obiteljsku od 500000,00 kuna, a drugu pak štednju u eurima u iznosu od 22000,00 eura te štednju od 16000,00 u švicarskim francima. Mirjam Katulić glavna je tajnica u Uredu predsjednice te po svemu sudeći posjeduje najviše nekretnina od svih članova predsjedničina tima. Plaća joj iznosi oko 16.100 kuna netto, a uz dva kredita u kartici navodi i vlasništvo nad stanom u Zagrebu od 149 m2.

Vlasnica je i tri vikendice na Pagu od 100 m2, 78 m2 i 64 m2. Suprug je naslijedio stan od 24 m2 u Zagrebu, a u kartici ističe i 69 m2 poslovnog prostora također u glavnom gradu gdje posjeduje i prostor od 99 m2. Nadalje, tu je i vlasništvo nad voćnjakom, ali i oranice. Katulić ne posjeduje štednju, sa suprugom posjeduje tvrtku Alkotec, a imaju i auto Peugeot.

Šefica predsjedničina protokola Tina Todtling prima plaću od oko 15.300 kuna, suprug je vlasnik stana od 137,90 kvadrata u Zagrebu, a procijenjena vrijednost nekretnine iznosi 1061200 kn. Također, suprug je vlasnik Hyundai Sonata od 40000,00 kuna, a osim toga u kartici navodi i Nissan Micru te Audi. Kada je o dionicama riječ, i one se navode u imovinskoj kartici. I to u Geofiziki, Belju, Puljanki te Brodogradilištu Viktor Lenac. I na koncu, spomenimo Ivanu Crnić glasnogovornicu Ureda predsjednice koja za ovaj posao prima plaću od 15.034 kune.

Ona i suprug u Zagrebu posjeduje stan od 81 kvadrata, vrijedan 880000,00 kuna, a u prilično šturoj imovinskoj kartici spominju se i dionice HT-a.

 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI