Poznati BiH novinar hrvatskoj predsjednici: “Je*em ti mater, kobilo ustaška”

Instagram

Bakir Hadžiomerović, bosanskohercegovački novinar, nekadašnji voditelj političkog magazina “60 minuta” i bivši urednik Federalne televizije te odnedavno i političar, vrlo je burno reagirao na navodne tvrdnje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o BiH.

”Da ne okolišamo, jebem ti mater, kobilo ustaška”, napisao je u jednom od svojih tvitova, no vrlo brzo ispostavilo se da hrvatska predsjednica izjavu koja joj se spočitava jednostavno nije izgovorila.

 

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja boravi u posjetu Izraelu, opovrgnula je da je u izjavi za izraelske medije rekla da je BiH vrlo nestabilna i da su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama. Prema tvdnjama nekih medija, šefica države ustvrdila je kako je BiH pod kontrolom militantnoga islama koji je dominantan u određivanju stavova, na što su žestoko reagirali bošnjački, ali i hrvatski članovi kolektivnog predsjedništva BiH.

“To nisu moje riječi, s predsjednikom Rivlinom razgovarala sam u kontekstu onoga što uvijek govorim o Bosni i Hercegovini, a to je da želim sve naše susjedne zemlje što prije vidjeti u okviru članstva Europske unije. Ne znam kako je došlo do te izjave, jer nisam razgovarala ni s jednim novinarom, nisam dala niti jednu izjavu osim onih koje sam dala na dvjema konferencijama za novinare. To su komentari na komentare jedne novinarke. Ponavljam, ja to nisam rekla.

Žestoke reakcije koje uspoređuju s fašističkom državom u potpunosti odbacujem. To je ‘nonsense’. Upravo je suprotno. U posljednje vrijeme vidimo da Bosna i Hercegovina pokreće niz koraka prema Hrvatskoj koji su agresivni. Od optužbi za nelegalan rad naših tajnih službi do prijetnje pravosudnim tijelima kada je riječ o Pelješkom mostu. Mi bismo trebali razgovarati o suradnji i zajedničkim problemima koji se pojavljuju. S druge strane, Hrvatska je tu i ostaje otvorena pomoći bilo kojoj susjednoj državi da postane članicom Europske unije”, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI