Pogađate? Sanader je stvorio tipa bez kojeg ni Plenković ne može

screenshot

‘Nisam okrenuo leđa Sanaderu’ tvrdio je svojedobno jedan od današnjih najbližih suradnika aktualnog premijera Andreja Plenkovića, čovjek koji trenutno ravna Saborom u fotelji predsjednika ove institucije, riječ je dakako o Gordanu Jandrokoviću čovjeku za kojega kažu da ga je Sanader izmislio, što on demantira tvrdnjama da su jedno drugom uzajamno pomagali. Uistinu, prošlo je mnogo godina otkako je Sanader slavodobitno ravnao Hrvatskom, a mnogi koji su s njime gradili karijere, potonuli su u arhive političke prošlosti.

Mnogi, ali ne i Jandroković koji je suradnju nastavio sa Sanaderovom nasljednicom Jadrankom Kosor, braneći je od kritičara, slično kao što danas agitira za Plenkovića. Nakon njena odlaska s čela HDZ-a Kosor je tvrdila da će je Jandroković poduprijeti i da joj je to obećao, a on sam poručio je da ne zna što gospođa Kosor govori. Jandroković je političku karijeru počeo graditi u Ministarstvu vanjskih poslova gdje je radio od 1994.god 2000.godine, a u toj zgradi na Zrinjevcu, stasali su mnogi istaknuti hrvatski političari, uključujući Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića. U ministarstvu Jandroković upoznaje Sanadera, te mu je jedno vrijeme bio šef kabineta. Nakon što je HDZ na izborima 2007.godine osvojio vlast, Jandroković postaje ministar vanjskih poslova i europskih integracija. Kada je Sanader otišao, Jandroković je ostao, a uslijedila su i neugodna pitanja na njegov račun, i to poglavito od strane Zorana Milanovića.

”Jeste li u zatvoru posjetili čovjeka koji vas je za ruku doveo u politiku i ugurao u HDZ, u koji nikad ne bi ni primirisali da niste radili u njegovu kabinetu”, pitao ga je Milanović jedne prigode, a ovaj odgovorio: ‘Nisam bio kod Sanadera u zatvoru, ali nisam bio ni kod županice Merzel na svadbi. Govorili ste kao ulični huligan, ali to je vaše pravo i tako se ponašajte, što i očekivati od jednog nesposobnog skorojevića’. Inače, Jandroković je vlasnik dviju diploma, iz politologije i građevinarstva te otac troje djece. Živi u luksuznoj kući na Horvatovcu, a ukoliko se Plenković povuče sa čela HDZ-a te odluči karijeru graditi na čelu Europske komisije, upravo on mogao bi ga zamjeniti na rukovodećoj poziciji u vladajućoj stranci.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI