PLENKOVIĆEVA REKONSTRUKCIJA JOŠ NIJE GOTOVA! Ovo su ljudi na koje je zaboravio

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Rekonstrukcija Vlade kojom se premijer Andrej Plenković posljednjih tjedana busao u prsa, iz današnje se perspektive doima kao potpuno promašen projekt, jer čini se da je premijer neke ministre zaboravio ispratiti, a osim toga, konkretne sankcije nisu stigle ni one koji su, opterećeni aferama, morali napustiti njegov tim.

Lovro Kuščević i njegov kolega Marić skrasili su se u Saboru, Tomislav Tolušić sa svojom virovitičkom ekipom kuje plan o tome kako srušiti Plenkovića, Gabrijela Žalac, duboko razočarana, povukla se iz javnosti, a kako se ponaša političarka pristojnih manira, javnost je svjedočila na primjeru bivše ministrice Nade Murganić, koja je dostojanstveno otišla.

No, javnost, po svemu sudeći, rekonstrukciju nije doživjela, ne samo zbog onih koje smo ispratili bez sankcija nego i zbog onih koji su ostali.

Primjerice, Damir Krstičević, ministar obrane, dvije je godine bez uspjeha pokušavao kupiti nove borbene avione uvjeravajući javnost da je s kupnjom izraelskih F-16 sve u redu, a kada se plan izjalovio, Krstičević je bez sankcija ostao na svojoj poziciji. Na poziciji je ostala i ministrica Nina Obuljen, koju posljednjih mjeseci nitko niti vidi, niti čuje, pa se zapravo ne može ni reći da nešto radi. Da radi punom parom naciju uvjerava ministar turizma Gari Cappelli, no da mu podaci baš i ne idu u prilog, svjedoče podaci o tome da je turistička sezona podbacila.

A tek Kujundžić? Raspad sustava hitne pomoći koji je rezultirao umiranjima, dugovi bolnica dobavljačima, bolnice bez lijekova, izostanak reforme… Sve se to slilo se na njegova pleća, a da je trebao otići u naletu Plenkovićeve metle, potvrdila je čak i kritički nastrojena šefica države Kolinda Grabar-Kitarović. “Škola za život” na koju je spremna samo ministrica, debakl na državnoj maturi, reforma koja je površna, nedostatak konkretnih poteza – sve su to argumenti koje kritičari nabrajaju kada govore o ministrici obrazovanja Blaženki Divjak, koja je, po nekima, također trebala otići u valu rekonstrukcije.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI