Pero Kovačević: “Tko je Šeks da zabranjuje zastavu HOS-a na Bleiburgu?!”

screenshot

– Ma, otkud pravo Vladimiru Šeksu da zastavu HOS-a, ali i drugih ratnih postrojbi pobjedničke hrvatske vojske proglašava nelegalnima u Austriji – zapitao se u Bujici na Z1 televiziji pravni stručnjak i kandidat Hrvatskih suverenista na izborima za Europski parlament Pero Kovačević.

Vladimir Šeks će biti zapamćen u povijesti po izjavi ‘locirati, identificirati, uhititi i transferirati’, kojom je pokrenut lov na generala Antu Gotovinu – rekao je Kovačević i nastavio:

– Kao što tada Šeks izjavu nije dao bez dosluha s politikom, s Mesićem i Sanaderom koji su bespogovorno izvršavali sve naloge Carle Del Ponte, tako ni sada, u slučaju Bleiburga, ne daje izjave bez da se prethodno konzultirao s Plenkovićem i Jandrokovićem.

Po Kovačevićevom mišljenju, glavni krivci za zabrane koje se žele provesti na Bleiburškom polju nalaze se na Zrinjevcu, u hrvatskoj diplomaciji i medijima, dok tek manji dio krivnje pripada lokalnoj koruškoj lijevoj vlasti.

Na pitanje voditelja što se to promijenilo u zadnje dvije godine da odjednom nekome smetaju zastave HOS-a, ali i mnoge druge, uključujući i povijesnu koje su se bez problema vijorile na svim ranijim komemoracijama, Kovačević je odgovorio:– Promijenila se vlast u Hrvatskoj i Plenković je ušao u koaliciju s HNS-om i SDSS-om! Problem je u protunarodnoj hrvatskoj vlasti, a ne u austrijskoj državi.

Po Šeksovoj logici, rečeno je u emisiji, na Bleiburgu bi mogla biti zabranjena i službena zastava Počasnog bleiburškog voda, jer i ona, ako se sluša Šeksa – može nekoga asocirati na ustaštvo.

Kovačević je u drugom dijelu emisije komentirao 8. svibnja: – Ako su Titovi partizani oslobodili Zagreb ’45. zašto su onda hrvatski branitelji ginuli 1991. godine?! Za što su se i protiv koga borili?

Gost Bujice prisjetio se i blaženog Alojzija Stepinca, koji je rođen upravo na današnji dan. Podržao je nositeljicu suverenističke liste Ružu Tomašić, koja je oštro prozvala papu Franju zbog pohvala na račun srpskog patrijarha Irineja, koji je blagoslivljao tenkove kada su napadali Vukovar, a sada se protivi proglašenju Stepinca svetim.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI