NOVI DETALJI U AFERI KOJA POTRESA HRVATSKU: Radeljić nagovarao Kolindu da odstupi i preuzme HDZ!

twitter

Prema pisanju Nacionala, smijenjeni savjetnik Mate Radeljić dvaput je nagovarao Kolindu Grabar-Kitarović da odstupi i pokuša preuzeti HDZ te postane premijerka kojom će manipulirati kako je to već radio u Uredu predsjednice. Nakon što se otkrilo da je smjenu htio osujetiti prijetnjama predsjednici, u slučaj se umiješala i SOA, a on im se sada osvetio opakim priopćenjem, piše Nacional.

Sastanak savjetnika predsjednice za unutarnju politiku Mate Radeljića i šefa kabineta ravnatelja SOA-e Davora Franića 5. prosinca 2018. u slastičarnici Torte i to, u zagrebačkoj Grahorovoj ulici, zaista se i održao, kao što je to u svojem priopćenju 21. prosinca sam Radeljić otkrio. No, svrha i sadržaj tog sastanka nisu bili onakvi kako je to u priopćenju Radeljić opisao, tvrdi za Nacional nekoliko visoko pozicioniranih i pouzdanih izvora bliskih i Vladi i Uredu predsjednice.

Nacional tvrdi da je Radeljić već ranije vrlo dobro znao da mu se priprema smjena, a sastanak je na inicijativu SOA-e bio održan da bi ga se upozorilo na to da pazi što radi nakon što mu to službeno kažu.

Ono što je Radeljić namjeravao napraviti, izravno bi moglo ugroziti nacionalnu sigurnost, a sprječavanje takvih mogućnosti spada u izravne poslove koje je SOA dužna obavljati, ističe Nacional. Kao što je poznato, bivši savjetnik Radeljić je u dramatično intoniranom priopćenju u petak ustvrdio da ga je o smjeni sa savjetničke funkcije obavijestio visokorangirani čovjek u SOA-i u jednoj zagrebačkoj slastičarnici, koji mu je pritom navodno i zaprijetio.

 Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI