KOD NAS TOPLINSKI UDAR, kod njih snijeg zatrpao gradove, a desetljećima ga nisu vidjeli!

Jugoistočni dio Australije pogodio je hladan val, s temperaturama koje su se u planinskim predjelima kretale i oko minus tri stupnja, a jedan je muškarac poginuo kada je na njega od težine snijega pala grana drveta. Još su u subotu meteorološke službe izdale upozorenje o snažnim i hladnim vjetrovima, snijegu i mrazu.

Prema pisanju portala ABC lokal, snijeg, niske temperature i otežani uvjeti vožnje doveli su do zatvaranja putova diljem države Viktorije, a hladni val koji je gradove zavio u bijelo traje već nekoliko dana. Kako se navodi, pojedini su gradovi prvi put nakon nekoliko desetljeća bili prekriveni snijegom.

U subotu je stradao stariji muškarac (68) dok je skijao u Novom Južnom Walesu, kada je na njega pala velika grana drveta. Planinsko odmarališe Bou Bou potpuno je odsječeno zbog snijega, a spasilačke ekipe pokušavaju očistiti putove.


Služba za izvanredne situacije navela je da je primila 145 poziva za pomoć širom države, a više od polovice ih se odnosilo na srušena stabla.Facebook Comments

Loading...
DIJELI