Herceg-Bosna dobila rođendansku čestitku iz Europarlamenta

Screenshot

HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko objavila je na svom Facebook profilu čestitku povodom obilježavanja uspostave Hrvatske Republike Herceg Bosne.

Zovko je u svojoj objavi podsjetila na 28. kolovoz 1993. kada je na temelju tadašnje Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne osnovana Hrvatska Republika Herceg-Bosna te dodala je da je ona donijela veliki doprinos u borbi za jednakost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Ovo je još jedan skandal u nizu hrvatskih diplomata. Podsjetimo, nedavno je prva tajnica u hrvatskom veleposlanstvu u Berlinu, Elizabeta Mađarević, također šokirala rasističkim objavama na Facebooku u kojima je prizivala “bijelu Europu”.

Objavu Željane Zovko prenosimo u cijelosti.

“Vođeni nemjerljivim domoljubljem danas s ponosom obilježavamo 26. godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosne, kamena temeljca obrane i očuvanja hrvatskog identiteta u BiH. Hrvatska Republika Herceg-Bosna nastala je 28. kolovoza 1993. kao nastavak tadašnje Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne osnovane 18.studenog 1991. Hrvatska Republika Herceg-Bosna dala je veliki doprinos u borbi za jednakost hrvatskog naroda u BiH uz očuvanje identiteta sva tri konstitutivna naroda te je tokom svog postojanja značajno doprinijela u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Prisjećamo se svih onih koji su svojom nesebičnom žrtvom pomogli u osnivanju Herceg-Bosne, a posebno onih koji su svoje živote utkali u oltar Domovine. Vječna Vam slava i hvala!”, napisala je Zovko u objavi. Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI