HAK: Pojačan promet na autocestama, dio cesta zatvoren zbog velikog vjetra

ilustracija

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru, a ima je na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok te čvorova Zadar I i Zadar II i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, oko čvora Delnice. U Gorskom kotaru ceste su mokre i skliske od kiše. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Vrbovskog i Bosiljeva vozi se usporeno zbog kiše.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8) te na prilazima turističkim središtima kao i u trajektnim lukama i pristaništima.

Pojačan je promet i na Jadranskoj magistrali na prilazima Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u priobalju bit će subotom od 04:00 do 14:00 i nedjeljom od 12:00 do 23:00 sata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI