DALIĆ U KNJIZI RASKRINKALA PUPOVCA! Otkrila Srbima kako ih je s Todorićem oštetio za milijune!

screenshot

Knjiga “istine” koju je nedavno promovirala Martina Dalić, u većem je dijelu hrvatskog naroda izazvala bijes, a jasno je i zašto.

Velebna promocija sa mnoštvom glavnih aktera u prvom redu, medijski je popraćena kao malo koji događaj u posljednje vrijeme, a društvene su mreže izgarale od komentara na račun “spisateljice” koja kao politička pojava u naciji nikada nije kotirala visoko.

Ipak, pokazalo se da je ova knjiga za neke bila pravo otkriće…

Martina Dalić je, naime, između ostaloga opisala sumnjiva poslovanja između lidera Srba u Hrvatskoj, Milorada Pupovca i Ivicom Todorićem, poslovnim magnatom u bijegu čiji se povratak iz Londona ovih dana željno iščekuje.

Predsjedniku Demokratske stranke Srba (DSS), Srđanu Milakoviću, nisu promakli detalji koje smatra vrlo inkriminirajućim po predsjednika SDSS-a i SNV-a:“Nakon predstavljanja knjige Martine Dalić ugledale su svјetlo dana određene informacije koje dodatno dovode u pitanje postupke i dјelovanje nekih pojedinaca u vrhu hrvatske politike pa tako i ‘našeg’ Milorada Pupovca, najmoćnijeg među nejednakim Srbima. Posebnu pažnju privlači podatak da je Pupovac bio u svojevrsnom poslovnom odnosu sa Ivicom Todorićem koji je u Pupovčevu Tesla banku preko svojih kompanija ‘upumpao’ iznos od oko tri milijuna kuna. Stječe se dojam da je Pupovac različitim ustupcima i uslugama zadužio pojedine utjecajne pripadnike političke i gospodarske elite u Hrvatskoj, a zauzvrat dobio poluge za održavanje neprikosnovenog položaja među Srbima i njihovim institucijama”, stoji u priopćenju DSS-a koji smatra da bi ovi podatci trebali zainteresirati i Srbiju koja jer su zloupotrebljena sredstva koja je i ova država ulagala u Tesla banku:

“Dok mediji pišu o ‘pljački u Tesla banci za šest milijuna eura’, Srbi, a posebno povratnici, grcaju u bijedi i neravnopravnosti u mnogim dijelovima države, nikada ne dočekavši kredite famozne Tesla banke. Pitanja kao što su ravnopravnost u zapošljavanju u državnoj upravi i pravosuđu, registracija škola na srpskom jeziku u Istočnoj Hrvatskoj, povrat mirovina, priznavanje diploma stečenih na fakultetima u Srbiji ostaju neriješena jer su, očigledno, manje važna”, zaključuje DSS.

 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI