DAČIĆ PRIZIVA BRATSTVO NA BALKANU: Ipak, još utvrđuje je li grom koji ga je udario hrvatski

Srdjan Ilic/PIXSELL

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić vladinim je avionom “Falcon”  krenuo na Bledski strateški forum, u trenutku kada se nad hrvatskim i slovenskim nebom  nadvila olujna ciklona i u trenutku kada su meteorolozi evidentirali više od 20 tisuća munja. U Dačićev avion udario je grom, a cijela priča ima sretan kraj: srbijanski je ministar sretno prizemljen te je na vrijeme stigao u Bled.

Na forumu o Zapadnom Balkanu, dobro raspoloženi Dačić zabavio je sve okupljene. Prisutnima se obratio riječima: “Prije svega, da vam se obratim da sam živ, pošto me udario grom noćas kad sam dolazio.” Dvoranom se prolomio gromoglasan smijeh, kada je Dačić izašao s tezom: “Trenutačno utvrđujem je li grom slovenski ili hrvatski.”

“Slovenci kažu da nema šanse da je slovenski“, dodao je.


Dotaknuo se i američkoga posebnog izaslanik za tzv. “Zapadni Balkan” Matthewa Palmera. Rekao je da Palmera poznaje godinama i da od njega ne očekuje ništa, ali da očekuje mnogo od njegove supruge, koja je, kako navodi “iz naše regije.”

„A, u našoj regiji se kaže — odakle ti je žena, odatle si i ti“, objasnio je šef srbijanske diplomacije.Istakao je da je potrebno više solidarnosti svima nama na Zapadnom Balkanu. „I vi ste se u ovolikom broju skupili misleći da ćemo se mi svađati, a mi to često volimo raditi i ogovarati jedni druge kod Europljana. Ja sam rekao i u Helsinkiju — kakvi god da smo, mi smo braća. Siguran sam da mi je svatko od njih koji sjedi ovdje draži nego netko iz Finske, Litve… A, vama? Jesmo li i vama draži mi ili neko drugi?“, zaključio je Dačić svoje izlaganje u pomirbenim tonovima

Facebook Comments

Loading...
DIJELI