Admiral Lošo: “Granić je papa štrumf, a Kolinda, Plenković, Jandroković… su njegovi štrumfeki!”

screenshot

“Već i sam naziv Granićeve knjige ‘Diplomatska Oluja’ skanadalozan je sam po sebi, on time vrijeđa sve sudionike briljante oslobodilačke akcije", navodi

“Franjo Tuđman Graniću nije vjerovao” izjavio je u Bujici na Z1 televiziji admiral Davor Domazet–Lošo, bivši načelnik Glavnog stožera OSRH i napomenuo da su se sve važne državne odluke u vrijeme Domovinskog rata donosile mimo Mate Granića.

“Već i sam naziv Granićeve knjige ‘Diplomatska Oluja’ skanadalozan je sam po sebi, on time vrijeđa sve sudionike briljante oslobodilačke akcije o kojoj se uči na najprestižnijim vojnim akademijama, a u prvi plan stavlja sebe osobno i svoje učenike, koji danas vladaju Hrvatskom za interese svjetskih centara moći”, kaže Lošo i nabraja: “I Sanader i Milanović, Kolinda, Jandroković i Plenković – svi su oni došli sa Zrinjevca i učili od Mate Granića – on je njihov papa štrumf, a oni su njegovi štrumfeki!“

Admirala Lošu posebno je zasmetalo što Mate Granić sebi i diplomatima pripisuje kao veliki uspjeh tzv. mirnu reintegraciju Hrvatskog Podunavlja.

To je bila pobjeda naših službi, a ne diplomacije – govori Lošo i otkriva: – ‘Oluja’ nije bila zadnja operacija u Domovinskom ratu. Nisu to bili ni operacije ‘Maestral’ i ‘Južni potez’. To je bila operacija ‘Manjinjorgo’, kojom smo obavještajnim metodama natjerali Srbe da pristanu na mirnu reintegraciju. Da to nisu učinili, uslijedila bi vojna operacija.

Prvi puta javno admiral Domazet otkrio je: – Vojna operacija kojom smo za 48 sati bili spremni osloboditi Vukovar i izbiti na Dunav zvala se ‘Vatrene kočije’!Lošo je u Bujici objasnio odnos Mate Granića i Gojka Šuška te konstatirao kako bivši ministar vanjskih poslova ima odličan PR za svoju knjigu “zato jer je veze s novinarima gradio tako što je ‘Globusu’, ‘Nacionalu’ i drugima godinama dojavljivao informacije protiv dr. Franje Tuđmana“.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI