Okužitelji haraju i monsteriraju među osnovcima u središtu Zagreba

“Okužena si, sada si gotova”, svaki dan sluša od jednog korpulentnog učenika krhka učenica koja se nedavno upisala u jednu školu u samom središtu Zagreba. “Ti si smeće, govno, pič.. ti mater” na sav glas viče glavna razredna okužiteljica. “Nisi cool i nitko nije za tebe. Neće nitko svjedočiti za tebe. Gle kaj smo napravili onom dečecu koji nije bio za nas. Gurnuli smo ga na izletu u jezero pa je plakao i prehladio se. Gurnuli smo ga niz stube i na kraju je ispalo da se sam poskliznuo. Tako da ni on nije više uz tebe. I neće svjedočiti da ti je itko u ovom razredu prijetio. Neće svjedočiti niti da si dobila pljusku. Nitko nije na tvojoj strani. Sredili smo da ne bude ni razrednica na tvojoj strani, ni profa iz matematike ni profa iz tjelesnog. Preostaje ti samo da vrištiš. I da znaš da smo tvoj vrisak kad te onaj naganjao klamericama stavili na Youtube u kategoriji Scary video i da smo ispisivali komentare – tko je veći kreten – ti koja vrištiš ili onaj koji te ganja klamericama. I da smo to ograničili na 24 sata da svi pregledaju prije nego što ti doznaš”….euforično iznosi glavna razredna okužiteljica. Pridružuje joj se njezina stara-nova najbolja prijateljica. “Gle kako si jadna, ne znaš se zaštiti.
Ja sam te sada pljusnula i stala ti na nogu a ti se nisi ni snašla. Gle kako sam ja superiorna nad tobom. Ti si obična moneta za potkusurivanje. Gle ti meni ne možeš ništa jer mene tu obožavaju. Svi znaju da me obožava profesorica prirode i govori da ću ja biti botaničarka a ne arhitektica. Gle kako sam superiorna nad tobom. Moj stan će uskoro imati 210 kvadrata jer proširujemo balkon. Ti si nula jer nemaš veliku terasu, veliki balkon s limunom i veliki stan. Ti si obično smeće i sve kaj si mi darovala sam bacila u smeće, poslikala i objavila na društvenoj mreži. I to sam pokazivala pred onim najcool curama iz tvog bivšeg razreda. Kod one koju poznajem sa solfeggia smo upravo bile i uživale u njezinom prevelikom i predobrom stanu. A da tek znaš kako je cool i predobro kod one druge cure iz tvog bivšeg razreda koja živi u luksuzu na Gornjem Gradu. Ti nas nisi dostojna. Moja mama je vrh društvene ljestvice, zapamti to dobro”, izriče ta učenica. “Makni se od mene ne želim se s tobom razgovarati. Mene nije briga gdje živiš, koliki imaš stan, meni je moj sasvim dobar i uopće otkud tebi pravo da vrijeđaš mene i moju obitelj. Da iznosiš svakakve laži o tome gdje i kako ja živim i da lažeš da ti je moja mama došla na vrata. I otkud ti pravo da govoriš da su sigurno one orhideje na mom prozoru plastične i da mi nemamo čak ni za kavu platiti. I da izmišljaš svakakve laži o meni”, kaže ona koja je na meti razrednih okužiteljica. “Tko si ti smeće jedno da ti meni uskratiš da ja tebi govorim uvrede kakve ja želim”, frkće u lice svojoj meti ta razredna okužiteljica broj dva.

Smeće jedno sve izmišljaš i proći ćeš kao kao onaj luzer

Uključuje se prva razredna okužiteljica: “Tko si ti smeće jedno da se požališ kaj te onaj zarezal škarama. Ti si glupa da ne znaš da ćemo mi svi reći da te on nije zarezao škarama nego da si se sama zarezala. Pa mi ćemo za njega reći da je on disleksičan i da on ni ne može nikoga zarezati škarama. I još ćemo ti poslati njegovu baku da ti kaže fuj, užas i ostalo, sve kaj je radila onom luzeru kojeg smo već otjerali iz razreda. Ni tebe neće nitko zaštiti kao ni njega. Kak ne kužiš, pa ovo je naš razred. Mi smo tu gazde i naši roditelji. I otkud tebi uopće pravo da dođeš ovdje. I da znaš da se nećemo smiriti dok te ne istjeramo iz ove škole kao što smo istjerali još one dvije cure- glupe bekačice. A onaj dečko kojeg smo sterali van on je dobio srčanu aritmiju i išao psihologu. I tebe ćemo poslati psihijatru. Nećeš ti nama kvariti naš prosjek. Mi smo elita a ti nisi. Moj deda ima veliku kuću kakvu ti nikad nećeš videti u životu”, govori glavna razredna okužiteljica. No, ne zaustavlja se tu: “Ti si glupa i nesposobna. Pogledaj onu najcool curu iz tvog bivšeg razreda. Već je bila u pljačci dva stana. I neće nikome odgovarati. Rekla je da će joj i mama i tata dati alibi. Ako ju uhvate oni će reći da su joj smrtno zaprijetili darkovci da će joj ozlijediti mlađeg brata i nju pa je bila natjerana. A ne brini se, darkovci su moćni. Nikad ne znaš kad će te sačekati njihova ruka. Kad će sijevnuti džepni nožić. Kada se najmanje nadaš. Naš šef je nacool tip na svijetu. Vozi kabriolet i još je tri auta maznuo. Policija ga ne može uloviti i nitko mu ništa ne može. Ti ne znaš koliku ekipu on ima po školama. Zapamti, živi u troetažnom stanu. Gdjegod da odeš gotova si. Nama neće ništa jer smo mi njegovi prijatelji”, kulminiraju pritisci glavne razredna okužiteljica.


Monsteriranje, bubice, zastrašivanje

Tu se ne zaustavlja “monsteriranje. “I onaj najcool dečko iz tvog bivšeg razreda. On može svakoga prisluškivati. Misliš da nije svima ubacio bubice, u aute, u stanove. Misliš da ne prisluškuju sve. I tebe neće nitko zaštiti. Razrednica će reći da imaš gadne optužbe na drugu djecu jer ovo nitko neće potvrditi. Budi bez brige sve smo dobro splašili. Jesi vidjela onaj dan kad je ona cura iz razreda došla oguljenih koljena. Ili ona druga s oguljenim laktovima.
To nas je malo posjetila ekipa iz tvog bivšeg razreda u palačinkarnici i netko je bio guran niz stube.Ne brini se, sada znaju da je opasno svjedočiti za tebe da smo ti prijetili. Ne brini se, jedan će biti neutralan, jedan ne može svjedočiti a sve smo druge okrenuli od tebe. I nemoj misliti da ćeš se moći prebaciti u be razred. Nećemo se smiriti dok te ne istjeramo iz ove škole. Možda da ideš u privatnu školu, onu fuj školu, kod Židova ili negdje. I nemoj misliti da će ti itko povjerovati da sam ti ja ubacila one ljige i drekove u torbu. Nema dokaza. To me naučila ona najcool cura iz tvog bivšeg razreda. Tako je pametna da je celu godinu krala naivcima u školi. I da je razrednici ukrala mobač, pronašla e-dnevnik i prepravila ocjene sebi. Kaj misliš, imala je 3 prosjek a gle sada ima 5.0. Ništa nije učila celu godinu a sada je 5.0. I ona će se upisati u MIOC a ne ona glupača kaj je celu godinu učila pa je sada na meti tvoje bivše razrednice i spuštaju joj ocjene. Ona neće biti 5.0 jer je glupa pa ne zna kak se dela po školama. Ona je ograničena kao i ti. Ti si toliko glupa da tebe snimaju kak vrištiš a mi se same snimamo kak želimo a nama nitko niš ne može. Probaj samo zucnuti ikome. Pa zar nisi čula profesoricu tjelesnog da govori ravnatelju da si neurotična i da vrištiš. Niš ne brini rekal joj je profa tjelesnog iz tvoje bivše škole kako na tebe samo treba netko jurnuti s palicom ili te gađati loptom u glavu i ti ćeš se zavrištati. Mi smo superiorni, tak smo pametni da nama nitko niš ne može dokazati a ti si tak glupa da se zavrištiš i tvoj vrisak svi čuju. I onda si samo ti neurotična a mi smo uzroni. Čuješ li neeeuuuurooootiiiiččna! Ti si neurotična a mi smo superiorne i nadarene. Misliš da će itko povjerovati tebi. Ne brini se ako ne odeš sama, naše će mame postaviti ultimatum. Da ćemo se mi ispisati ako ti ne odeš. Tako smo napravili i za onog bivšeg glupana. Potpisale su peticiju protiv njega. Tak će naše mame ići i ultimativno reći da odlazimo mi iz škole ak tebe ne potjeraju. Nećeš moći ni onim glupin i siromašnim bekačima jer mi to nećemo dopustiti”, zadovoljno ponavlja okužiteljica.“Glupačo zar misliš da ovo nije naša škola”

“Ali ovo nije privatna škola. Nisu vlasnici vaši roditelji. Ovo je gradska škola i nemaš više prava od mene da ideš u ovu školu”, govori učenica – meta. “Kaj si ti umišljaš govno, glupačo jedna. Misliš da će ti itko povjerovati da sam ti ja ubacila čik u torbu i da ti je ona rekla kak sam najavljivala da ću ti ja ubaciti čik jer su moji roditelji pušači pa sam ga uzela od njih. Kaj ćeš ti meni prijetiti da ćeš sve što sam ti ja napravila dati na analizu. Zar ti misliš da bi moji ikad dopustili ikakvu analizu. Kakvo grafološko vještačenje. Neće nitko utvrđivati jesam li ja tebi crtala drekove i uništavala bilježnice. To si ti sama sebi napravila. Ako ti spomeneš grafološko vještačenje, moja će mama reći da ti mene zlostavljaš. Kaj ti misliš da sam ja glupa da stradam zbog tebe. Ti misliš da se može raditi uzorak sline sa čika. Kaj si ti sebi umislila. Ti si obični drek. Proglasit ćemo te patološkom lažljivicom. To si ti jer nama nitko niš ne može”, zadovoljna izrečenim trijumfira glavna razredna okužiteljica”.
“Pič… ti mater”, gle kako sam cool izraze naučila od one najcool cure iz tvog bivšeg razreda. I sve nas je naučila kaj ti treba raditi da se osjećaš bespomoćno i da te nitko ne može zaštiti. Rekla je da samo pričamo kako nas je zaskočila tvoja mama i da nam je došla na vrata prijetiti i da te nitko neće moći zaštiti. Ti nisi naše društvo jer ti ideš u onaj usrani apartman na more u onom posranom mjestu. Ti ne ljetuješ na cool plažama kao što su Dubrovnik, Bol… Ti za mjesec dana potrošiš koliko mi za jedan dan. Tko može uživati u tvom malom stanu. Nitko, a mi uživamo kod one iz tvog bivšeg razreda u Grškovićevoj. Ona ima vrt i veliki trampolin. A imaš li ti vrt i trampolin? Nemaš bijednice”, frkće imitatorica glavne razredne okužiteljice.

“Uči glupane za 5.0 i MIOC a ja ću biti bogataš”

Djeca najbolje svjedoče o duhu vremena i društvenim vrijednostima koje nas okružuju pa se to može indikativno vidjeti iz sljedećeg primjera. Dečko kojemu je povjerena misija iznuđivanja vriska od učenice – mete i to jurišem palicom ili drugim rekvizitima na nju na tjelesnom, ima vrlo pragmatična razmišljanja o svojoj budućnosti. Na pitanje profesorice želi li da popraviti ocjenu s 3 na 5, učenik ima vrlo rezolutan stav. “Nikako, profesorice nikako” i onda djeci objašnjava svoju filozofiju loših ocjena.To je onaj isti učenik koji na početku ove priče izriče strašni sud učenici -meti “Okužena si, nema ti mjesta ovdje”. Evo kako izgleda njegova filozofija. “Najbolji prijatelj moga dede ima najveću vilu na Pantovčaku. Jedan je razred u osnovnoj pao a druge je prošao s dva-tri. Baš ga briga kaj je bio loš učenik. On je bogataš. Ima poslugu i pije, recimo, svježi juice od najegzotičnijeg voća”. Moj deda ima još puno takvih prijatelja. Ako si glup imaš 5.0, ideš u MIOC i onda si siromašan. Kaj ti misliš da je Todi zaradio jer je bio 5.0. To je bilo pranje love. On je svome sinu platio privatnu školu da ne mora niš učiti. U školi ne možeš naučiti kak se pere lova i kak biti bogataš. Kaj ćeš ti učiti za 5.0 pa poluditi. Ma, ti si ionako okužena”.
“Zašto vrištiš, pa zar ne vidiš da je njihov jedini cilj da ti vrištiš. Zašto se ne izmakneš od njih”, pita mama učenicu – metu. Ne mogu se izmaknuti jer me okruži puno njih čim izađemo iz razreda. Ili na tjelesnom, kada juriša na mene s palicama, uvijek to napravi kad izađe profesorica. Ili pod vjeronaukom kad izađe. Po odmorom mi ne daju da se izmaknem, jer me odmah okruže.
I jedino ih mogu otjerati kada vrisnem. Onda se požale da im stradaju bubnjići i da će tražiti pedagošku mjeru za mene jer sam vrisnula. Nisam vrisnula onda kada me onaj dečko iz razreda zarezao škarama po laktu. Da jesam, sigurno ne bi. Ovako mi je rekao, da se nisi izmaknula bio bi masakr. Mama, što znači riječ masakr?.

(Napomena: Ovaj strašni slučaj zlostavljanja u jednoj osnovnoj školi nismo podvrgli redakcijskoj obradi kako ne bi izgubio na autentičnosti)

 

Tajna učenička anketa razotkrila teror razrednice Antonije Kovačević

Facebook Comments

Loading...
DIJELI