Napokon osvježenje i manje temperature

Davor Puklavec/PIXSELL

Ujedno bi u ponedjeljak mogao biti i posljednji dan toplinskog vala koji je dobio naziv Lucifer za veći dio unutrašnjosti.

Meteoalarm je za subotu objavio crveno upozorenje za cijelu Lijepu Našu.

Nestabilno vrijeme očekuje nas u nedjelju navečer. To će pak vrijeme donijeti donijeti nevere, najprije na sjevernom dijelu Jadrana. Zapuhat će umjerena do jaka bura pa će vrućina malo popustiti.

I u unutrašnjosti zemlje nedjelja bi mogla biti nestabilna. U noći na ponedjeljak očekuje se porast naoblake pa su mogući pljuskovi. Mjestimično može biti i jače grmljavinsko nevrijeme.

Nakon Oluje, oluja?

Ujedno bi u ponedjeljak mogao biti i posljednji dan toplinskog vala koji je dobio naziv Lucifer za veći dio unutrašnjosti.Osvježenje koje dolazi u ponedjeljak moglo biti prilično drastično. Kako piše IstraMet, sve je izglednije kako će ovako ekstremne temperature krajem nedjelje prekinuti lokalno vrlo snažna nevremena. Zapuhat će i prolazno jaka, na pojedinim lokalitetima olujna bura.

Ipak napominju da su prognostički modeli još poprilično neusuglašeni i da će tek sutra imati detaljniju prognozu. Prema poznatoj norveškoj meterološkoj stranici yr.no, u Zagrebu u ponedjeljak će maksimalna temperatura biti 23 stupnja, dakle 15-ak stupnjeva niža nego proteklih dana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI