Uhodani dvojac – Anto Nobilo i Saša Perković – u novim poslovima!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Saša Perković, bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost predsjednika RH Ive Josipovića i odvjetnik Anto Nobilo, kojeg nazivaju i 'službenim odvjetnikom svih udbaša', osnovali su tvrtku 'Pin Consultants d.o.o' za poslovno savjetovanje, marketing, turizam, ugostiteljstvo i trgovanje nekretninama. Pitanje je koja joj je prava svrha?

Naš “najpoznatiji” hrvatski obavještajac pokrenuo je novi biznis s dugogodišnjim lojalnim očevim odvjetnikom! Naime, Saša Perković, bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost predsjednika RH Stipe MesićaIve Josipovića i odvjetnik Anto Nobilo, kojeg nazivaju i “službenim odvjetnikom svih udbaša”, isplanirali su nove zajedničke poslovne pothvate. Početkom ove godine osnovali su tvrtku ‘Pin Consultants’ d.o.o. na adresi Amruševa 7 u Zagrebu, gdje se već nalazi Nobilov ured i gdje je registrirana i prva Perkovićeva tvrtka. Tvrtka je namijenjena osnovim djelatnostima za  poslovno savjetovanje, marketing, turizam, ugostiteljstvo i trgovanje nekretninama.

Inače Nobilo je već potvrdio i pohvalio se da je zajedno sa Sašom Perkovićem  suvlasnik Pin Consultantsa. Dodao je kako do sada nisu imali poslovnih aktivnosti, ali da u uspjeh ne sumnjaju. Pritom će sigurno pripremiti i osmisliti poslovni i strateški plan. Ukratko, za pretpostaviti je da će se uglavnom baviti “poslovnim” savjetovanjem. Hoće li to  podrazumijevati i neka vrsta reketarenja, ucjenjivanja, zastrašivanja za što im i jednom i drugom takve metode nisu strane, još se ne zna… Jer, Saša će kao nasljednik “prvog udbaša u Hrvata”, koji je godinama “ uhljebljavao” na tisuće kadrova, sada vraćati –  usluge. Odvjetnik Nobilo, također iz milicijske obitelji, sve će to lijepo zapakirati, pa će tako taj duo iz snova, legalno naplatiti svima usluge koje su im godinama činili. Nesumnjivo je da će tvrtka  biti aktivna, jer je nisu osnovali bez veze i bez jasnog cilja.

Sašine dvije tvrtke i jedan NO

Kao što je poznato, Anto Nobilo je odvjetnik Perkovićeva oca Josipa, bivšeg agenta jugoslavenske Udbe, kojeg je njemačko pravosuđe u kolovozu 2016. godine osudilo na doživotni zatvor, skupa sa Zdravkom Mustačem zbog pomaganja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića. Tako smo, napokon, u drugoj državi doživjeli pravdu – osuđujuću presudu za zločine, za koje nismo bili spremni sami suočiti se pred vlastitim sudovima i zakonima.

Osim Pin Consultantsa d.o.o., u kojem je suvlasnik, Saša Perković u svom stopostotnom vlasništvu ima još tvrtku ‘PBI savjetovanje’. I njezino sjedište je u Amruševoj 7, te je također registrirana za poslovno savjetovanje i niz drugih djelatnosti. Lani je   tvrtka poslovala sa 459.000 kuna prihoda, što je Perkoviću donijelo zaradu od 319.300 kuna. Saša je prijavljen u radni odnos u svojoj tvrtki 10. veljače 2016. godine, kada je mu je bilo jasno da ga nitko neće zaposliti  ni u jednu državnu tvrtku ili ministarstvo, te ga uhljebiti kako bi uživao još nemali broj godina, zahvaljujući pothvatima svoga oca, hrvatskog krvnika Josipa Perkovića.Uz te dvije tvrtke, Perković junior, prema podacima poslovnih servisa, od lipnja prošle godine sjedi i u Nadzornom odboru turističkog poduzeća Hoteli Vodice. Riječ je o tvrtki koja upravlja vodičkim hotelom Punta. Hoteli Vodice su prije tri godine prošli predstečajnu nagodbu, ali tvrtka i dalje ima velikih problema u poslovanju, sa svako malo  blokiranim računom. Kao većinski vlasnik Hotela Vodice, u medijima se navodi kontroverzni poduzetnik Andrija Kević, ali prema službenim poslovnim registrima, većinski dioničar je ‘Mango Investment’, off-shore kompanija registrirana u Belizeu. Tko je njezin stvarni vlasnik, nije poznato…

Uz Kevića se vežu brojne afere, s tim da se prije dvije godine našao se u zagrebačkom zatvoru Remetincu zbog financijskih malverzacija, a medijski je poznat zbog braka s manekenkom Majom Cvetković, bivšom djevojkom Davora Šukera.

Obavještajac, branitelj, naftaš, savjetnik…

Prije nego što se bacio u poduzetničke vode, Saša Perković je većinu svog radnog vijeka proveo u državnoj službi. Kao diplomirani pravnik prvo zaposlenje mu je bilo 1994. u Ministarstvu vanjskih poslova, za što se, navodno, založio osobno Franjo Tuđman. U Ministarstvu je radio u Odjelu za sigurnost i suradnju sa stranim obavještajnim agencijama. U registru branitelja ima borbeni sektor s više od 2000 dana, ali do današnjeg dana nismo saznali  koji mu je zapovjednik potpisao potvrdu…

U obavještajnim vodama je plivao sve do 2003. godine i dolaska na vlast Ive Sanadera. Zatim je prešao u naftnu kompaniju Inu, na posao savjetnika za korporativnu sigurnost i poslovni nadzor. U Ini se zadržao do 2005., kada ga je Stjepan Mesić, koji je osvojio drugi predsjednički mandat, postavio za savjetnika za nacionalnu sigurnost. Na toj poziciji zadržao ga je i Mesićev nasljednik, Ivo Josipović.

Saša Perković je u središtu interesa javnosti bio zadnji put prije četiri godine, kada je izbio sukob između Europske komisije i vlade Zorana Milanovića oko izručenja Njemačkoj, Perkovića starijeg. Tom prilikom došlo je do trzavica između premijerovog i kabineta  predsjednika Josipovića. Tražilo se da Josipović smijeni s dužnosti Perkovića mlađeg, zbog slučaja njegovog oca, jer se mogao naći u sukobu interesa.

Josipović ga je branio s obrazloženjem, kako “nitko ne treba snositi odgovornost za moguće grijehe svojih roditelja”. No, pitamo zato –  zašto onda kćeri Ivana Krmpotića, svjedoka protiv Perkovića i Mustača u Munchenu, i dalje nose “odgovornost” svoga oca, pa su kao njegove kćeri brutalno kažnjene opomenama na radnim mjestima, otkazima ugovora o radu nakon više od 20 godina radnog staža i nepronalascima novih radnih mjesta, kako bi imale jednaka prava kao i svi građani Republike Hrvatske!?

 

KONAČNI PAD DINASTIJE PERKOVIĆ: Saša i 59 različitih poslova!?

            Redakcija 7Dnevno ekskluzivno doznaje da je Saša Perković, sin Josipa Perkovića, glavnog osumnjičenika za hladnokrvno ubojstvo hrvatskog emigranta i intelektualca Stjepana Đurekovića, ostao bez državnog poslodavca.
             Iako se dugo spekuliralo o njegovom zaposlenju u nekom od hrvatskih gigantskih tvrtki –  Agrokor, Konzum, Crodux, SOA, VOA – podatak da su mu svi okrenuli leđa, dovoljno govori da je tata Josip definitivno postao nebitan, te da mu je osuđujuća presuda u Njemačkoj i samim time de facto – potvrđena.

               Kako doznajemo, Saša Perković je silom prilika morao registrirati svoju tvrtku, te se tako sam pobrinuti za svoj staž, mirovinsko i osobni dohodak. Tvrtka nosi naziv PBI savjetovanje d.o.o., smještena je i registrirana na adresi u Zagrebu, Milana Amruša 7 ove godine. Saša Perković je od nedavno vlasnik i jedini zaposleni u tom društvu s ograničenom odgovornošću, koje pokriva čak 60-ak različitih područja djelatnosti(!?).

                Ukoliko ste zainteresirani za usluge ovog novog društva, pogledajte što nudi u djelokrugu registriranih djelatnosti:

* – savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem
* – istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnijenja
* – promidžba (reklama i propaganda)
* – savjetovanje pravnih osoba glede strukture kapitala, poslovne strategije i sličnih pitanja te pružanje usluga koje se odnose na poslovna spajanja i stjecanje dionica i poslovnih udjela u drugim društvima
* – upravljačke djelatnosti holding društava
* – kupnja i prodaja robe
* – pružanje usluga u trgovini
* – obavljanje trgovačkog posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu
* – zastupanje inozemnih tvrtki
* – usluge informacijskog društva
* – računalne i srodne djelatnosti
* – organiziranje sajmova, priredbi, kongresa, koncerata, promocija, zabavnih manifestacija, seminara, tečajeva i tribina
* – poslovi upravljanja nekretninom i održavanje nekretnina
* – posredovanje u prometu nekretnina
* – poslovanje nekretninama
* – projektiranje i građenje građevina te stručni nadzor građenja
* – energetsko certificiranje, energetski pregled zgrade i redoviti pregled sustava grijanja i sustava hlađenja ili klimatizacije u zgradi
* – djelatnost nakladnika
* – distribucija tiska
* – djelatnost javnog informiranja
* – djelatnost elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga
* – univerzalne usluge s područja elektroničkih komunikacija
* – usluga s posebnom tarifom
* – djelatnost pružanja audio i/ili audiovizualnih medijskih usluga
* – djelatnost pružanja usluga elektroničkih publikacija
* – djelatnost objavljivanja audiovizualnog i radijskog programa
* – djelatnost pružanja medijskih usluga televizije i/ili radija
* – audiovizualne djelatnosti
* – komplementarne djelatnosti audiovizualnim djelatnostima
* – djelatnost privatne zaštite
* – detektivska djelatnost
* – prijevoz za vlastite potrebe
* – proizvodnja hrane i pića
* – poljoprivredna djelatnost
* – integrirana proizvodnja poljoprivrednih proizvoda
* – poljoprivredno-savjetodavna djelatnost
* – obavljanje poslova stručne kontrole u ekološkoj proizvodnji
* – ekološka proizvodnja, prerada, uvoz i izvoz ekoloških proizvoda
* – stručni poslovi zaštite okoliša
* – djelatnost javnoga cestovnog prijevoza putnika ili tereta u unutarnjem cestovnom prometu
* – prijevoz putnika u unutarnjem cestovnom prometu
* – javni prijevoz putnika u međunarodnom linijskom cestovnom prometu
* – prijevoz tereta u unutarnjem i međunarodnom cestovnom prometu
* – ukrcaj, iskrcaj, prekrcaj, prijenos i skladištenje roba i drugih materijala
* – pripremanje hrane i pružanje usluga prehrane
* – pripremanje i usluživanje pića i napitaka
* – pružanje usluga smještaja
* – pripremanje hrane za potrošnju na drugom mjestu sa ili bez usluživanja (u prijevoznom sredstvu, na priredama i sl.) i opskrba tom hranom (catering)
* – turističke usluge u nautičkom turizmu
* – turističke usluge u ostalim oblicima turističke ponude
* – ostale turističke usluge
* – turističke usluge koje uključuju športsko-rekreativne ili pustolovne aktivnosti
* – proizvodnja električne energije
* – prijenos električne energije
* – distribucija električne energije
* – organiziranje tržišta električne energije
* – opskrba električnom energijom
* – trgovina električnom energijom
* – računovodstveni poslovi

Sasa Perkovic.
Photo: Robert Anic/PIXSELL

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI