Razotkriven pakleni plan Bakira Izetbegovića kojim želi pokoriti Hrvate u BiH!

Wikimedia Commons

Kao što to uvijek radi, naš je tjednik prije svih upozoravao na pokvarenu i dvoličnu politiku Bakira Izetbegovića i vrha SDA u pokušaju da Hrvate u BiH svedu na položaj nacionalne manjine i da im se otme sva politička i gospodarska moć. U optužbama i radu protiv Hrvata BiH, Izetbegović koristi represivni sustav BiH i Federacije, kojeg osobno kontrolira. Pritom se ističu obavještajna služba OSA i Federalna uprava policije. Koristi i medije pod kontrolom SDA kako bi izbacivali priče stvorene u kuhinji OSA-SDA

Prije nekoliko dana zagrebački tjednik Nacional na naslovnicu je postavio tobožnju ekskluzivu u kojoj otkriva da bosanskohercegovačka obavještajna agencija OSA, po nalogu Bakira Izetbegovića, radi na zatiranju političkih i gospodarskih interesa Hrvata u BiH. Pritom naši vjerni čitatelji znaju da je Nacional, s mjesecima zakašnjenja, samo potvrdio ono što je naš tjednik već objavljivao u dva navrata. Prvi naš tekst o tome objavljen je 17. ožujka 2017. pod naslovom – “Hrvati u OSA-i rade protiv svog naroda”, a drugi tekst 26. svibnja 2017. pod naslovom – “Janjičari mostarske OSA-e protiv generala HVO-a i Specijalne policije Herceg-Bosne”.

Kao što to uvijek radi, naš je tjednik prije svih upozoravao na pokvarenu i dvoličnu politiku Bakira Izetbegovića i vrha SDA u pokušaju da Hrvate u BiH svedu na položaj nacionalne manjine i da im se otme sva politička i gospodarska moć. Pritom ne prežu od konstruiranja zlonamjernih optužbi poput onih da su HV i HVO u udruženom zločinačkom pothvatu bili agresori na BiH, da su Hrvati u BiH sluge ruskih interesa, da su Hrvati u BiH kriminalci i korumpirani i drugih monstruoznih optužbi.

Dokle seže ta monstruoznost, govori i to da Bakir Izetbegović danas javno tvrdi da Alija Izetbegović nije želio mudžahedine u BiH, ali da ih je tamo propustila Hrvatska, s Tuđmanom na čelu?! Zamislite, kakav mentalni sklop je morao takvo nešto smisliti!? Tuđman u Bosnu doveo mudžahedine!? Te prethodnike današnjeg ISIL-a i Al Qaide, koje je obilazio i vodio Alija Izetbegović i koji su 20 godine prije ISIL-a zarobljenicima sjekli glave i to snimali i distribuirali snimke po svijetu!? Bošnjački vrh i Armija BiH tada su tolerirali mudžahedinske zločine i širenje radikalnog islama, a danas se ljute kada im se kaže da u BiH živi 5 do 10 tisuća radikaliziranih islamista…

Osmica uzvraća povjerenje, Rade špijunira…

Kao što smo upozoravali, u svojim optužbama i radu protiv Hrvata BiH, Bakir Izetbegović koristi represivni sustav BiH i Federacije, kojeg osobno kontrolira. Pritom se ističu obavještajna služba OSA, ali i Federalna uprava policije. Uz to, koristi i medije pod kontrolom SDA kako bi izbacivali priče stvorene u kuhinji OSA-SDA.Inače, san Bakira Izetbegovića je ostvariti Islamsku deklaraciju svoa oca Alije i od BiH napraviti unitarnu islamiziranu državu u srcu Europe, kakvu sanjaju i njegovi politički i financijski pokrovitelji iz Turske, Saudijske Arabije, Kuvajta i drugih.U ostvarivanju tog sna Bakir Izetbegović nastoji ukloniti sve protivnike iz drugih naroda, ali i iz vlastitog, pa čak i iz vlastite stranke.

Hrvati su u zadnje vrijeme postali omiljena Bakirova meta. Radi se o najmalobrojnijem narodu kojem se već godinama, u sprezi s međunarodnom zajednicom, uskraćuju brojna prava zajamčena Daytonskim sporazumom. Bakir Izetbegović dobio je krila nakon što je popis stanovništva otkrio da Bošnjaci čine većinu stanovništva u BiH, a u Federaciji čine 70 posto stanovništva, dok Hrvata u Federaciji ima tek 22 posto. Izetbegovićev naum dobio je dodatni vjetar u leđa kad su mediji objavili da Njemačka podržava ukidanje kantona, posljednje razine vlasti gdje Hrvati mogu imati nekog značajnijeg utjecaja u odlučivanju. Isto tako, Bakir Izetbegović i vrh SDA s nestrpljenjem iščekuju presudu hrvatskom vodstvu Herceg Bosne i nadaju se da će sud potvrditi da je Herceg Bosna zločinačka tvorevina, utemeljena na udruženom zločinačkom pothvatu na čelu s Franjom Tuđmanom i Gojkom Šuškom. Bakir Izetbegović u intervjuima već govori o tome kao o gotovoj činjenici.

Pokušaj sprječavanja gradnje Pelješkog mosta pokazatelj je koliko se Bakir Izetbegović osokolio u svojem sabotiranju hrvatskih interesa. Vrh SDA želi spriječiti Hrvatsku da na svom nespornom teritoriju izgradi most. Oni čak niti ne spore da je teritorij preko kojeg bi most prolazio hrvatski, već žele spriječiti izgradnju mosta, pod izgovorom da most blokira izlaz BiH na otvoreno more, nadajući se, možda, nekoj arbitraži u budućnosti nauštrb hrvatskog teritorijalnog mora.

Da bi dodatno omekšali Hrvate Herceg Bosne, bošnjački politički vrh započeo je zloporabu obavještajne službe OSA-e. U studenom 2015. godine na čelo OSA-e imenovan je Osman Mehmedagić, zvani Osmica. Osmica je za vrijeme i nakon rata radio za zloglasni AID, bošnjačku tajnu službu. Tamo je radio na organizaciji dolaska stranih mudžahedina u BiH, čija je postrojba El Mudžahid počinila strašne zločine protiv Hrvata srednje Bosne. Osmica je bio osobni tjelohranitelj Alije Izetbegovića i kućni prijatelj cijele obitelji Izetbegović.

Ukazano povjerenje, Osmica je Izetbegoviću vratio pretvaranjem OSA-e u stranačku policiju SDA. Prioritetna zadaća OSA-e postalo je prikupljanje podataka o oporbi Bakira Izetbegovića, uključujući i članove SDA koji se ne slažu s njegovom politikom. OSA je uključena i u traženje mogućih saveznika SDA, posebno iz redova hrvatskog naroda. Traže osobe koje bi bile spremne ući u koaliciju koju bi vodila SDA, a Hrvati u njoj bi za dobro plaćene fotelje bili smokvin list koji bi pokrivao apsolutnu vlast SDA.

U vezi Hrvata u BiH, cilj OSA-e je da se pokuša kompromitirati legitimno izabrano hrvatsko vodstvo. Pri tome, posebno nastoje kriminalizirati svaki poslovni prijedlog poduzeća za koje smatraju da mogu pomoći HDZ-u BiH. Mostarski Aluminij je jedno od tih poduzeća. Za praćenje hrvatskog političkog i gospodarskog vodstva, Osmica je zadužio sebi odane kadrove iz mostarske OSA-e, od kojih su neki i Hrvati, poput Rade Ivančića, o čijem smo liku i (ne)djelu, poput reketarenja poduzetnika po Hercegovini, već pisali.

Da Rade Ivančić špijunira Aluminij i „pakira“ navodni kriminal legalno izabranim političkim predstavnicima Hrvata u BiH saznao je čak i Nacional. Ivančićeva zadaća je da svaki potez uprave Aluminija i lokalnih hrvatskih predstavnika kriminalizira i dovodi u kontekst korupcije i ruskih interesa.

Avdiću podaci hrvatskih obavještajnih službi!?

OSA je posredno utjecala i na neke poslovne odluke u rukovođenju Aluminijem. Primjerice, upravo je OSA utjecala na prekid suradnje između Aluminija Mostar i tvrtke Proenergy Mostar, koja je tvrtka-kći istoimene tvrtke iz Zagreba. Proenergy je hrvatska tvrtka za opskrbu električnom energijom koja posluje s više od 500 poslovnih objekata. OSA-u je, međutim, više zasmetalo što je u tvrtci Proenergy, predsjednik uprave Marko Ćosić, sin generala Krešimira Ćosića, dok je jedan od zaposlenika tvrtke i general HVO-a, Zlatan Mijo Jelić.

Podsjećamo, general Zlatan Mijo Jelić u BiH je optužen za navodne ratne zločine u Mostaru. Upravo na slučaju optužnica za ratne zločine, OSA pokazuje način svog djelovanja: OSA aktivno radi na konstruiranju optužnica protiv generala HV-a i HVO-a, da bi potom preko pouzdanika, poput Rade Ivančića i drugih lojalnih djelatnika OSA-e, po BiH i Hrvatskoj optuženicima i njihovim prijateljima plasirala poruke da ih je hrvatsko vodstvo izdalo i da im oni (iz Bakirove OSA-e) jedini mogu pomoći. Pri tome žele unijeti nemir među Hrvate, posvađati ih i natjerati na iseljavanje iz BiH.

Već smo prije pisali kako Ivica Bebek iz mostarske OSA-e, Osmici prenosi namjere i planove generala HVO-a, poput Zlatana Mije Jelića ili Željka Glasnovića, a vezano uz montirane optužnice protiv njih.

Stoga ne želimo vjerovati u pisanje Nacionala, da OSA (njezini sadašnji ili bivši djelatnici, prijatelji šefa OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice) upravo preko generala Željka Glasnovića, Brune Esih ili Zlatka Hasanbegovića, nastoji plasirati svoje dezinformacije i ostvariti bošnjačke unitarističke ciljeve protiv interesa Hrvata u BiH. A interes Hrvata je sljedeći: ostvariti zajamčenu jednakopravnost u BiH, bez bojazni od bošnjačke ili srpske dominacije i preglasavanja, te nakon toga demokratizirati političku scenu Hrvata BiH. Naime, dok god postoji strah Hrvata da će ih Bošnjaci preglasati, do tada će većina Hrvata u BiH, stjerana u kut, glasati za najjaču opciju – HDZ BiH i Dragana Čovića. Kada taj strah nestane, Hrvati u BiH moći će koristiti slobodnu volju izbora predstavnika koje žele i konačno se osloboditi dominacije HDZ-a BiH.

I kao što unosi nemir među Hrvate, OSA nemir unosi i u NATO. Naime, u posljednje vrijeme jastrebovi SDA promoviraju i tezu da je Hrvatska postala sluga ruskih interesa i da Rusi preko Hercegovine i hrvatskih tvrtki nastoje ući u BiH. Na ovaj način žele unijeti nepovjerenje prema Hrvatskoj u NATO-u i EU i potkopati hrvatsku vanjsku politiku, pa čak i hrvatsku poziciju prema Haaškom sudu pred drugostupanjsku presudu Hrvatima Herceg Bosne.

Da bi “legalizirali” svoje konstrukcije u OSA-i se po narudžbi rade izvješća koja govore o tome da Hrvati rade za ruske interese. Jedno od takvih je i ovo koje je izašlo u javnost, gdje se tvrdi kako Rusi žele ući u Aluminij. Ova iskonstruirana izvješća OSA-e, Osmica predaje svojim pouzdanim novinarima koji ih dalje prikazuju kao svoj istraživački rad. Tako je izvješće Rade Ivančića o navodnoj prodaji Rudnika Posušje Rusima, objavio bošnjački portal žurnal.info iz pera Avde Avdića. Avdić, naravno, neće reći da je tekst članka dobio od šefa OSA-e već, da bi dodatno unio razdor među Hrvate, navodi da je informaciju dobio od – hrvatskih obavještajnih službi?!

Avdić je inače novinar koji je po Sarajevu poznat kao glasnogovornik i megafon SDA, Aljoše Čampare, Bakira Izetbegovića i Živka Budimira. Naime, Avdić je bio urednik informativnog programa Federalne televizije, a javno su objavljeni njegovi telefonski razgovori s tadašnjim predsjednikom Federacije, Živkom Budimirom, u kojima mu Budimir diktira koga u vijestima Federalne TV treba napasti i kompromitirati, a čak se razgovaralo i o pomilovanjima nekih osoba prije nego je Budimir uhićen pod optužbom da je pomilovao brojne kriminalce i za to uzimao mito.

Unošenje pomutnje i razdora u hrvatski korpus

Mito nije strano ni Avdi Avdiću, pa je u medijima izašao policijski zapisnik u kojem se vidi da je Avdić radi kazne od mizernih 40 KM (160 kuna) pokušao podmititi dvojicu policaajca. Nije uspio, ali nije ni odgovarao za to, jer je prijavu dvojice poštenih policajaca netko na višoj razini stavio u ladicu. Očito, Avdić ima zaštitnike u političkom vrhu federalne policije i vlade.

Avdić je nakon što je otkriveno da je članak o Aluminiju pisao po nalogu OSA-e, pokušao nemušto opravdati svoj tekst, pri čemu niti jednom riječju nije napisao zašto je u članku lagao da je informaciju dobio od hrvatskih obavještajnih službi?! Ali, ne mora se ni truditi, jer smo ga mi razotkrili i objasnili zašto. Da unese pomutnju i razdor u hrvatski korpus i zamete tragove prema OSA-i. Također, potrebno je ispitati kako OSA objašnjava, zašto preko pouzdanog novinara objavljuje svoje podatke i koji je bio cilj te operacije? Mi opet znamo odgovor, ali bi ga željeli čuti od čelništva OSA-e. Konačno, zašto uopće OSA prati načelnike općina po sastancima i ima li valjane sudske naloge za to? Ako ima, koje su obrazloženje napisali u zahtjevu da ih dobije?

Kraj ovog razotkrivajućeg tjedna mogla bi obilježiti izjava Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH, koji je priznao da OSA prati hrvatske političare i poduzetnike, pri čemu je izravno spomenuo članak Avde Avdića iz žurnala.info. Nećemo ni ulaziti u pitanje kako ministar sigurnosti zna za operacije OSA-e, kada po zakonu to ne bi smio znati. Osim ako i sam nije upleten u cijelu priču. S obzirom da je i on jedan od onih koji za fotelju rade za Bakira Izetbegovića, to ne bi bilo iznenađenje.

Mektićeve izjave pokazuju da je naš tjednik bio u pravu kad smo upozoravali kako OSA djeluje protiv Hrvata. Uz krinku zaštite gospodarskih interesa BiH, OSA štiti interese SDA i Bakira Izetbegovića i aktivno je u njihovoj službi. Ako se to ne prekine, OSA će odlučivati o rezultatima izbora u BiH 2017. godine, poslijeizbornim koalicijama i sudbini hrvatskog naroda, a sve iz perspektive stvaranja unitarne BiH, u kojoj se Hrvate želi kriminalizirati, nabiti im krivnju agresije na BiH i u konačnici svesti na položaj nacionalne manjine u BiH.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI