Ratni zločinac Ratko Mladić umrijet’ će za vrijeme čitanja optužnice u Haagu!

screenshot

“Ako bi pacijent Ratko Mladić bio prisiljen sudjelovati na pretresu u povodu izricanja presude (…) upozoravam da bi u tim okolnostima bio, protivno svim etičkim medicinskim pravilima, direktno izložen ekstremno visokom riziku za nastanak fatalnih komplikacija (ponovni moždani udar, ponovni srčani udar i naprasna smrt)”, napisao je dr. Ristić. Ostaje vidjeti, nakon sutrašnje presude, hoće li dr. Ristić dobiti nadimak 'vidoviti', jer je nekoliko dana ranije predvidio smrt svojeg klijenta i ratnog zločinca Ratka Mladića.

Sutra, u srijedu 22. studenog u 10 sati dolazi dugo očekivani trenutak od kojeg je bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba, krvnik i ratni zločinac Ratko Mladić  tako dugo pokušavao pobjeći: prvo fizički, skrivajući se od ruke pravde, a onda i mentalno, opstruirajući svojim ponašanjem u sudnici proces pred međunarodnim tribunalom koji prezire i ne priznaje, pišu ovih dana mediji.
Svi u regiji ali i cijeloj Europi s nestrpljenjem očekuju taj trenutak u kojem će čuti presudu za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja. “Bilo kakva manja kazna od maksimalno predviđene, a to je kazna doživotnog zatvora, bila bi uvreda i živim i mrtvim žrtvama, kao i udarac pravdi”, tim povodom izjavio je tužitelj Alan Tieger u završnoj riječi tužiteljstva u prosincu prošle godine. No, odvjetnici Ratka Mladića su na svaki način htjeli opstruirati i tu presudu pa su izjavljivali da će ratni krvolok Mladić umrijeti ako bude morao slušati presudu. Tako Mladićevi odvjetnici posljednjih dana doslovno zatrpavaju tribunal zahtjevima za odgodom izricanja presude, koje obrazlažu raznim argumentima. Rusko veleposlanstvo je, navode u jednom od nedavnih zahtjeva, zatražilo da se odobri ‘diplomatska misija’ u kojoj bi pripadnik ruskog pravoslavnog klera posjetio Mladića na njegov zahtjev, što je odbijeno, nakon čega su se Mladićevi odvjetnici žalili da se time uskraćuje pravo njihova klijenta na susret s ‘predstavnikom bilo koje vjere’, piše u dokumentu u koji su pojedini mediji imali  uvid.
Prošlog tjedna, Mladić je putem svojih odvjetnika ozbiljno poručio sudu da će umrijeti ako u srijedu 22. studenog  bude morao slušati presudu, a to je potkrepljeno pismom dr. Velibora Ristića, specijalista interne medicine, kardiologije i elektrofiziologije iz Beograda.
“Ako bi pacijent Ratko Mladić bio prisiljen sudjelovati na pretresu u povodu izricanja presude (…) upozoravam da bi u tim okolnostima bio, protivno svim etičkim medicinskim pravilima, direktno izložen ekstremno visokom riziku za nastanak fatalnih komplikacija (ponovni moždani udar, ponovni srčani udar i naprasna smrt)”, napisao je dr. Ristić.
Stoga nam ostaje vidjeti, nakon sutrašnje presude hoće li dr. Ristić dobiti nadimak ‘vidoviti’, jer je  koji  dan ranije predvidio smrt svojeg klijenta i ratnog zločinca Ratka Mladića.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI