Nemoj nas Štromar spašavati, majke ti!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Umjesto da čami negdje u zapećku političke scene nakon teškog poraza koji je doživio od Čačića na izborima za varaždinskog župana, Štromar postaje v. d. predsjednika HNS-a i drugi čovjek u Plenkovićevoj vladi. I sada on, politički gubitnik, šalje pisma svojim članovima, bacajući im prašinu u lice šupljim frazetinama o tome da je HNS ušao u koaliciju da spasi Hrvatsku. A njemu je zapravo krajnji cilj, održati se u fotelji potpredsjednika Vlade do kraja mandata i pobjedi na unutastranačkim izborima za novog predsjednika stranke koji će se održati na jesen.

Za pismo koje je svojim članovima uputio v.d.predsjednik HNS-a Predrag Štromar, u kojem objašnjava nagli preokret u politici stranke, nakon odluke o koaliranju s HDZ-om, mnogi su u stranci ali i izvan nje rekli da je tragikomično. Pogotovo onaj dio u kojem Štromar kaže da je HNS ušao u Vladu da spasi Hrvatsku, te da su oni konačno pokrenuli izlazak iz ideoloških rovova i stavljanje sadržaja u prvi plan.
‘Ovim potezom pridonijeli smo političkoj stabilnosti, uštedjeli državi puno novca, omogućili pristup fondovima Europske unije i pomogli da nakon dvije godine nerada država konačno profunkcionira. Pred nama je sada razdoblje jačanja stranke’, napisao je, između ostalog, Predrag Štromar.
Isti onaj Štromar koji je samo nekoliko dana prije nego li je igrom čudne političke sudbine, postao v.d. predsjednik HNS-a, a potom i potpredsjednik Plenkovićeve Vlade, doživio veliki poraz na izborima za župana Varaždinske županije u srazu sa svojim bivšim stranačkim šefom, koji ga je, svojedobno i izmislio – Radimirom Čačićem. Inače, Čačić, uostalom kao i veliki broj članova HNS-a, o Štromaru nemaju visoko mišljenje. A nakon što je Čačić u drugom krugu pomeo protukandidata Predraga Štromara, za njega je rekao da nije ništa učinio za županiju u proteklih osam godina. Ilustrirao je to podatkom da  je on, (Čačić) dok je bio župan do 2008. godine napravio 32 škole a Štromar, niti jednu.
Što se tiče koalicije HNS-a i HDZ-a, koja je bila pravi bingo za Štromara, jer se on neočekivano odočepao fotelje potpredsjednika Vlade, Čačić je rekao da nije problem u građanima i toj političkoj poziciji i orjentaciji, problem je u nečasti, u prijevari, u krađi njihovih glasova.
‘Nema problema, izađi na izbore, napravi što misliš, al’ ne kradi SDP-ove ove glasove, pa s tim onda trguj. To se ne radi”, rekao je Čačić i time jasno iskazao svoj stav o moralnom liku i djelu v.d. predsjednika HNS-a i potpredsjednika Plenkovićeve Vlade Predraga Štromara.
Umjesto da čami negdje u zapećku političke scene nakon teškog poraza koji je doživio od Čačića na izborima za varaždinskog župana, Štromar postaje v.d. predsjednika HNS-a i drugi čovjek u Plenkovićevoj vladi. I sada on, politički gubitnik, šalje pisma svojim članovima, bacajući im prašinu u lice šupljim frazetinama o tome da je HNS ušao u koaliciju da spasi Hrvatsku. A njemu je zapravo krajnji cilj, održati se u fotelji potpredsjednika Vlade do kraja mandata i pobjediti na unutastranačkim izborima za novog predsjednika stranke koji će se održati na jesen. Stoga Štromar u pismu kaže da je puno posla ostalo pred njima. ‘Podsjećam vas da nas na jesen čekaju unutarstranački izbori, a kako bismo ih uspješno proveli potrebno je stvoriti preduvjete. Pozivam vas da tijekom ljeta pripremite podružnice za održavanje skupština’, piše Štromar i tako ravna teren za pobjedu na izborima kako bi napokon sa svoje sadašnje funcije čelnika stranke skinuo ono v.d.! Sve drugo što Štromar piše samo je bacanje prašine u oči, a njegovo uvjeravanje da će on i HNS nekoga spašavati zvuče više bezobrazno nego otužno.
Stoga mu odlučno kažemo: ‘Nemoj nas Štromar spašavati, majke ti’!
Facebook Comments

Loading...
DIJELI