Kakve li je to poruke Martina Dalić slala Todoriću u sitne noćne sate?

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Jesu li te poruke, bile one i najbenignije, mogle sačekati jutro, pa bi manje djelovale prijeteće. Jer samo vrijeme slanja poruka u sitne noćne sate može biti, u najmanju ruku, uznemirujuće, pogotovu kad takve poruke šalje potpredsjednica Vlade gazdi Agrokora i to u situaciji kada se na Todorića vrši pritisak da potpiše lex Agrokor.

Nakon što je Ivica Todorić u jednom od svojih blogova teško optužio potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić da je 28. ožujka u 2.30 sati mailom jednom članu Uprave Agrokora prijetila uhićenjem ukoliko se Lex ne potpiše, ali o tome nije predočio nikav dokaz, ona je 30. rujna zatražila od premijera Plenkovića da se pregledaju svi njezini e- mailovi.
Agenti SOA-e izvršili su detaljan pregled njezinih e-mailova i utvrdili da nikakvih prijetnji nije bilo.
“U elektroničkim komunikacijskim uređajima potpredsjednice Vlade Martine Dalić nisu pronađene poruke koje bi ukazivale na prijetnje prema gospodinu Ivici Todoriću ili bilo kojem drugom članu Uprave Agrokora”, izvjestili su iz Vlade nakon što su dobili rezultate analiza svih e-mail poruka potpredsjednice Vlade koju su proveli djelatnici Sigurnosno obavještajne agencije i Zavoda za informacijsku sigurnost.
Dakle, iz priopćenja je jasno da poruke nisu bile prijeteće, ali se ne demantira da je postojala komunikacija putem e-maila između potpredsjednice Dalić i vlasnika koncerna Agrokor. Također, ne demantira se navod Ivice Todorića o postojanju maila potpredsjednice Vlade od 28. ožujka u 2.30 sati, ali nadležne službe su utvrdile da sadržaj maila nije prijetećeg karaktera. No, postavlja se pitanje kakve li je to poruke Martina Dalić slala Todoriću ili njegovim suradnicima u sitne noćne sate? Jesu li te poruke, pa bile one i najbenignije mogle sačekati jutro, pa bi manje djelovale prijeteće. Jer samo vrijeme slanja poruka u sitne noćne sate može biti uznemirujuće, pogotovu kad takve poruke šalje  potpredsjednica Vlade gazdi Agrokora, i to u situaciji kada se na Todorića vrši pritisak da potpiše lex Agrokor.
Stoga bi bilo interesantno predočiti javnosti kakve je poruke slala Martina Dalić Ivici Todoriću da se izbiju argumenti svim nevjernim tomama koji sumnjaju da se tu radi o igrokazu kao što tvrdi predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić (SDP) koji je ocijenio da vladino priopćenje o e-mailovima potpredsjednice Vlade Martine Dalić nema veze s odgovornom vlašću te je istaknuo kako nalog za pretragu može izdati samo DORH.
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI