Barbara Mesić namješta natječaje sestrični premijera Plenkovića!

web/mint.hr

Fatalna Barbara koja je osvojila srce Jasenu Mesiću ali i ministru Capelliju promovirala se u drugu osobu hrvatskog turizma.

Sestrična Andreja Plenkovića izbrana je na natječaju za predstavnicu Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj. Inače, njezin otac i Andrejeva majka su rođeni brat i sestra, a riječ je o Neri Miličić, koja u Muncheru radi za privatnog tour operatora.

Imenovanje Nere Miličić odobrila je za Barbara Mesića kao predsjednica novoizmišljenog Povjerenstva za evaluaciju kandidatura pristiglih u okviru natječara za voditelje predstavništava Hrvatskih turističkih zajednica. Iako smo pokušali, nigdje prije nismo našli slično Povjerenstvo koje bi odlučivalo o zapošljavanju kandidata u državnoj službi pa je očito Barbara Mesić postavljena od strane HDZ-a kako bi cijela priča prošla glatko i bez previše pitanja.

Barbara je inače posebna savjetnica aktualnog ministra turizma Garija Capellija, s kojim sada na službena putovanja odlazi u zasebnim automobilima, nakon što smo pisali o njihovoj ‘preprisnoj suradnji’ u Ministarstvu turizma. Očito je akterima ove priče stalo da ih se u javnosti ne prepoznaje kao neodvojivi dio tima pa stoga nije problem trošiti dodatni novac poreznih obveznika, koji ne samo da plaćaju službenog vozača i vozilo ministarstva nego to čine i za Barbaru Mesić, koja ministra po Hrvatskoj prati u stopu.

Iako smo pokušali, nismo uspjeli doznati po kojoj osnovi je ona postala predsjednica Povjerenstva koje odlučuje o zapošljavanjima u Hrvatskoj turističkoj zajednici te što točno rade službe unutar ministarstva zadužene za ljudske potencijale i kadrove. Također nismo uspjeli doznati ni hoće li Barbara Mesić nastaviti obnašati takvu dužnost ili je riječ o samo jednokratnoj ulozi u kojoj se našla, a sve kako bi natječaj najbolje prilagodila sestrični aktualnog predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Barbara Mesić, podsjetimo, supruga je HDZ-ovog saborskog zastupnika Jasena Mesića i bivšeg ministra kulture koji je nedavno imenovan veleposlanikomRH  u Rimu. O njezinom zapošljavanju u ministarstvo već smo pisali, a u Ministarstvu turizma imenovana je posebno savjetnicom koja se prometnula u drugog čovjeka cijele institucije, odmah iza ministra. Tako je postala i osoba koja određuje tko će predstavljati Hrvatsku turističku zajednicu u svijetu, a nije jasno na osnovu kojih znanja i kompetencija je dobila takvu funkciju, osim ako nije u svrhu uhljebljivanja članova premijerove obitelji.Očekujemo što škorašnje pokretanje postupka Dalije Orešković u ovom očitom slučaju nepotizma te prijave protiv aktualnog ministra turizma i njegove posebne savjetnice, kao i istragu tko je odobrio imenovanje Barbare Mesić na ključno mjesto donošenja odluke o novoizabranim predstavnicima Hrvatske turističke zajednice.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI