Zoran Meter u emisiji HR ‘U mreži prvog’: Donald Trump otvorio je vrata pakla!

Al Jazeera.com

Jutrošnja emisija Hrvatskog radija „U mreži prvog“ (koja se uživo emitirala i na HTV4) obradila je vrlo zanimljivu temu, o stanju na Bliskom istoku, u kontekstu u petak donešene odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa o statusu Jeruzalema kao izraelske prijestolnice i planiranog premještaja američkog veleposlanstva iz Tel Aviva u taj grad, suprotno stavu gotovo čitave međunarodne zajednice i rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a koji se temelje na nužnom političkom dogovoru između izraelske i palestinske strane po tom pitanju.

U emisiji su kao gosti-analitičari sudjelovali: glavni urednik portala Geopolitika.News Zoran Meter, stručnjak za Bliski istok Vedran Obućina i novinar Tihomir Vinković, koji su prezentirali čitav niz vrlo zanimljivih opservacija na ovu top temu svjetske političke i medijske scene, koja će to još dugo ostati. O zanimljivosti sadržaja emisije  dovoljno je napomenuti, kako je Zoran Meter, između ostalog, izjavio, da je Donald Trump ovom odlukom „otvorio vrata pakla“. Vedran Obućina primjetio je intenzivnu, pa čak i tihu diplomaciju koja se odvija na relaciji Rusija-Vatikan, dok je Tihomir Vinković potencirao katastrofalno stanje u pojasu Gaze.

O tome i još mnoštvu malo poznatih stvari, koje se u hrvatskom i širem regionalnom medijskom prostoru teško mogu pronaći,  možete doznati pregledom sadržaja ove emisije na slijedećem linku:

https://hrti.hrt.hr/linear/95?program_id=2636475

  

 

Original možete pronaći na geopolitika.news

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI