ZAVRŠENO UČVRŠĆENJE KONSTRUKCIJE NOTRE DAME: ‘Katedrala je sada potpuno sigurno’

screenshot

Poznata pariška katedrala Notre-Dame je 2019. godine pretrpjela požar koji je uništio njezino krovište i veliki dio unutrašnjosti.

Uzrok požara je vjerojatno bio kvar na električnim instalacijama. Međunarodni donatori skupili su oko milijardu eura za obnovu simbola Pariza.

Dok predsjednik Emanuel Macron tvrdi da obnova ide po planu i da će katedrala biti otvorena do 2024. godine, kada će Francuska biti domaćin Olimpijskih igara, kritičari tvrde da obnova ide sporije od početnih najava.


Ipak, sada službe su sada obavijestile da su završeni sigurnosni radovi u smislu osiguranja i konsolidacije konstrukcije katedrale.

“Katedrala je sada potpuno sigurna”, tvrde iz službe zadužene za obnovu. Vanjske skele su demontirane. Ova faza obnove uključivala je i “uklanjanje velikih orgulja, čišćenje prostora i obnovu krovišta koja je uključivala dodatno osnaživanje krovišta novim drvenim lukovima. Restauracijski radovi trebali bi početi tijekom narednih mjeseci nakon natječaja za izbor tvrtki.Facebook Comments

Loading...
DIJELI