(Video) Indija uspješno testirala krstareću raketu dalekog dometa

Indija je izvršila uspješno testiranje svoje dalekometne nadzvučne krstareće rakete Nirbhay, objavila je u ponedjeljak, 15. travnja, indijska televizija NDTV pozivajući se na izvore u indijskoj Organizaciji za obrambena istraživanja i razvoj – DRDO (Defence Research and Development Organisation).

Raketa je danas lansirana s poligona Chandipur, u blizini Balasore, država Orissa, na istoku Indije. Raketa se u zraku nalazila 42 minute i 23 sekunde, a njezin je let praćen posredstvom kopnenih radara, dok su ostali parametri nadzirani iz telemetrijskih postaja, navodi DRDO.

Prethodno testiranje spomenute rakete izvršeno je u studenom 2017.g., a skupa s ovim današnjim, radit će se o prvim priznatim uspješnim testiranjima te krstareće rakete od 2014. g.

Podsjećamo: Indija je nedavno uspješno uništila satelit koji se nalazio u nižim slojevima zemljine orbite (na visini od oko 300 kilometara) i tako postala četvrta zemlja svijeta (nakon SAD-a, Rusije i Kine) koja posjeduje protusatelitska oružja, što je izazvalo prilično negativne rakcije najvećih svjetskh država, uključno i SAD-a. O tome uspjehu indijske vojske, 27. ožujka osobno je izvjestio premijer te zemlje Narendra Modi. 

 

Original možete pronaći na www.geopolitika.news

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI