UKRAJINSKE SNAGE ODBILE RUSKI NAPAD U JUŽNOJ REGIJI HERSON: Rat je produbio geopolitički jaz između Zapada i Rusije

Foto: Reuters/Serhii Nuzhnenko/Guliver Image

Ukrajinske snage kažu da su odbile ruski napad u južnoj regiji Herson, dok je granatiranje u Harkovu na sjeveru Ukrajine ubilo sedam ljudi.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres u četvrtak će se sastati s ukrajinskim predsjednikom Zelenskim i turskim predsjednikom Erdoganom  gradu Lavovu na zapadu Ukrajine. Razgovarat će o pronalaženju političkog rješenja za sukob i pozabaviti se prijetnjom globalnim opskrbama hranom te rizikom od katastrofe u najvećoj europskoj nuklearnoj elektrani Zaporožje, koju su preuzele ruske snage, prenosi AP, objavio je portal Geopolitika.news.

Rat je izazvao bijeg milijuna ljudi, ubio tisuće i produbio geopolitički jaz između Zapada i Rusije, koja kaže da je cilj njezine operacije demilitarizacija susjeda i zaštita zajednica koje govore ruski.

Rusko bombardiranje stambenog područja Harkova, drugog najvećeg ukrajinskog grada, u srijedu navečer ubilo je sedam ljudi, a 16 ih je ozlijeđeno, objavila je ukrajinska služba za hitne slučajeve.

“Ovo je podmukao i ciničan napad na civile bez opravdanja”, napisao je Zelenskij u aplikaciji za razmjenu poruka TelegramFacebook Comments

Loading...
DIJELI