U LA MANCHEU SE UTOPILO 27 MIGRANATA! Johnson i Macron se svađaju tko je za to kriv

Britanci i Francuzi međusobno se okrivljuju nakon što se 27 migranata utopilo u kanalu La Manche u pokušaju da se dokopaju Britanije. Dva migranta nalaze se u kritičnom stanju.

Britanski premijer Boris Johnson kazao je da je “šokiran i zgrožen” smrću migranata te je pozvao Francusku da učini više kako bi odbila ljude od pokušaja prelaska kanala.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron kazao je da Britanija treba prestati politizirati ovo pitanje za domaće potrebe.


“Francuska neće dopustiti da Kanal postane groblje”, rekao je Macron. Kazao je da europska agencija za granice Frontex treba dobiti više financijskih sredstava kako bi zaštitila vanjske granice bloka, čime bi se spriječilo okupljanje migranata na sjevernim obalama Francuske.

Britanija je posljednjih tjedana optužila francuske vlasti da ništa ne poduzimaju dok tisuće migranata napuštaju njihove obale. Francuska odbija takve optužbe.Francuska policija uhitila je četvoricu krijumčara ljudima za koje se sumnja da su uključeni u incident. Za sada se ne zna identitet i nacionalnost migranata.

Više migranata otisnulo se u srijedu s francuskih obala prema Britaniji želeći iskoristiti uvjete mirnog mora, premda je more iznimno hladno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI