TURSKA SE OKREĆE RUSIJI: Pregovaraju o razvoju lovca pete generacije

Foto: Wikimedia Commons

“Mnogo je točaka suradnje u pregovorima između Rusije i Turske. To uključuje niz pitanja vezanih uz razvoj turskog nacionalnog vojnog zrakoplova koji bi trebao napustiti hangar 2023. godine”, kazao je načelnik državnog resora obrambene industrije Ismail Demir.

“Postoji tip motora i određeni sustavi koje smo odabrali. Ali s vremenom će doći do promjena, razvoja, ažuriranja određenih sustava. Tijekom tog procesa mogu se održati i pregovori s Rusijom”, rekao je Demir.

Ranije je objavljeno da Rusija i Turska pregovaraju o razvoju lovca pete generacije. Turska pokušava razviti vlastiti projekt lovca pete generacije u okviru programa TF-X.


Budući da nema dovoljno iskustva u ovoj industriji, zemlji je potreban strani partner sposoban postati donator tehnologije i pružiti pomoć u organizaciji proizvodnje, uključujući potrebne komponente i sklopove.

Sjedinjene Države odbile su opskrbiti Tursku lovcima pete generacije F-35 u vezi s nabavom posljednjeg protuzračnog raketnog sustava S-400 od Rusije.Facebook Comments

Loading...
DIJELI