Turska poziva na primirje: Obnovit će se oštećena infrastruktura, bolnice i škole u Gazi

Foto: Xinhua/Guliver Image

Turska će obnoviti oštećenu infrastrukturu, bolnice i škole u Gazi ako se postigne primirje, rekao je predsjednik Recep Tayyip Erdogan u subotu i pozvao na nuklearne inspekcije Izraela o kojem, prema njegovim riječima, Ankara može slobodno govoriti jer nema osjećaj krivnje prema Židovima poput Njemačke, izvještava Reuters, objavio je portal Geopolitika.news.

“Ako se postigne prekid vatre, učinit ćemo sve što je potrebno da nadoknadimo uništenja koje je uzrokovao Izrael”, rekao je Erdogan novinarima na zrakoplovu pri povratku iz Berlina gdje se sastao s njemačkim vodstvom.

Ankara će “obnoviti oštećenu infrastrukturu u Gazi te ponovno izgraditi uništene škole, bolnice te vodenu i energetsku infrastrukturu”, prenosi televizija A Haber Erdoganove riječi.

‘Mi kao Turska na to pozivamo’

Erdogan je ranije ovaj tjedan pozvao izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da objavi ima li Izrael nuklearno naoružanje i ponovno je u subotu pozvao na nuklearne inspekcije.“Mi kao Turska na to pozivamo. Izraelsko nuklearno naoružanje mora biti temeljito pregledano prije no što bude kasno”, naglasio je Erdogan.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI