TURSKA OŠTRO PORUČILA KURZU: ‘Ni na koji način nećemo preuzeti međunarodne obveze trećih zemalja i nećemo prihvatiti novi val migracije’

Screenshot

Turska ne namjerava preuzeti međunarodne obveze drugih zemalja i prihvatiti novi migrantski val nakon zaoštravanja situacije u Afganistanu, navedeno je u izjavi koju je u ponedjeljak objavilo tursko Ministarstvo vanjskih poslova.

Glasnogovornik turskog ministarstva vanjskih poslova Tanju Bilgic izjavio je sljedeće:

“Iznenadili smo se izjavom austrijskog kancelara Sebastiana Kurza, koji je Tursku nazvao” najprikladnijim mjestom “za afganistanske izbjeglice. Turska ni na koji način neće preuzeti međunarodne obveze trećih zemalja i neće prihvatiti novi val migracije. O tome obavještavamo svoje partnere na svim razinama, napominjući kako Turska neće postati graničar EU-e ili kamp za one koji traže azil.”


Austrijski premijer Sebastian Kurz prethodno je, u intervjuu za Bild izrazio mišljenje kako izbjeglice iz Afganistana moraju bježati ili u sigurna područja svoje zemlje ili u Tursku, i da bi ova opcija bila bolja od pokušaja traženja azila u Austriji, Njemačkoj ili Švedskoj.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI