‘TO SU SVE LAŽI’, ZAGRMIO JE LAVROV! Demantirao ukrajinske tvrdnje da su ruske snage raketirale vlastite gradove

Foto: Mark Joseph Sullivan/Guliver Image

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nazvao je tvrdnje ukrajinskih dužnosnika da su ruske snage raketirale vlastite gradove “lažima”, izvještava Anadolu Agency. Naprotiv, optužio je Kijev da koristi oružje protiv civila u ukrajinskoj jugoistočnoj regiji Donbas.

Na tiskovnoj konferenciji u glavnom gradu Vijetnama Hanoiju, Lavrov je rekao da su optužbe da je Rusija ciljala svoje gradove kako bi spriječila isporuku zapadnog oružja Ukrajini “lažne”.

“Činjenice su dobro poznate. … Te činjenice svakodnevno iznosi naše Ministarstvo obrane”, rekao je.

Što god tvrdile ukrajinske vlasti, Zapad mora prihvatiti odgovornost za smrt civila u Donbasu, naglasio je ministar.

“Zapad bi trebao shvatiti svoju odgovornost za smrt civila, prvenstveno u Donbasu, (i) u drugim dijelovima Ukrajine gdje kijevski režim koristi to (zapadno) oružje protiv civila kao sredstvo zastrašivanja. Uglavnom, ovo je državni teror”, rekao je.U nedjelju je rusko ministarstvo obrane priopćilo da su ukrajinske oružane snage koristile rakete Točka-U s kazetnim streljivom i bespilotne letjelice Tu-143 Reys za napad na civilna područja ruskih gradova Belgorod i Kursk, koji su blizu rusko-ukrajinske granice.

Sudjelovanje Rusije na samitu  G-20

Na pitanje o sudjelovanju Rusije na samitu G-20 u Indoneziji, Lavrov je rekao da ne zna ima li pokušaja da se Rusija spriječi, ali ako ih bude, indonezijsko vodstvo neće popustiti, ustvrdio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI