SUKOBI NISU PRESTALI: Nakon eksplozije u Kabulu talibani uništili bazu Islamske države

Screenshot

Snage talibanske vlade razbile su ćeliju Islamske države na sjeveru Kabula u nedjelju navečer, rekao je glasnogovornik pokreta.

Nema potvrde je li talibanska operacija povezana s eksplozijom pored džamije u Kabilu u kojoj je poginulo i ranjeno više civila.

Lokalni ogranak Islamske države ISIS-Horasan preuzeo je odgovornost za terorističke napade na talibanske ciljeve.


Talibanski glasnogovornik Zabihulah Mudžahid rekao je da je posebna talibanska postrojba izvela operaciju protiv elemenata ISIS-a u kabulskom 17. okrugu, na sjeveru grada u nedjelju navečer.

“ISIS-ova baza potpuno je razorena i svi njezini članovi unutra su ubijeni u našem odlučnom i uspješnom napadu”, objavio je Mudžahid.Lokalni mediji ranije su izvijestili o teškim sukobima u tom području, a lokalni stanovnici koji su kontaktirani potvrdili su da su tijekom noći čuli eksplozije i pucnjavu.

Talibani tvrde da imaju gotovo potpunu kontrolu u zemlji. Međutim nasilje u nedjelju, i niz manjih incidenata proteklih dana u područjima kao što su Nangarhar na granici s Pakistanom i Parvan sjeverno od Kabula, pokazuju da sukobi nisu stali. Također, iako je otpor iz doline Panjšir miran, a talibani su preuzeli kontrolu nad strateškim položajima u dolini, i dalje postoje male frakcije koje drže teško dostupna planinska područja. S obzirom na to da lokalno stanovništvo tamo nije naklonjeno talibanima, moguć je povratak otpora čim se talibani povuku iz doline.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI