Šok u Njemačkoj: šef njemačkih protuobavještajaca o skrivenoj opasnosti od djece

U šokantnom i potpuno „ne-mainstream“ izvješću, direktor njemačke protuobavještajne službe izrazio je zabrinutost, kako djeca, koja rastu u obiteljima njemačkih islamista, predstavljaju  potencijalnu prijetnju za zajednicu. U njemačkim političkim krugovima o tome je već počela žučna rasprava.

Hans-Georg Maaßen, direktor njemačke Službe za zaštitu ustava (BfV), zabrinut je i smatra kako djeca iz islamističkih obitelji u Njemačkoj predstavljaju „ozbiljnu potencijalnu opasnost“.

U novom izvješću (ne namjenjenom javnosti!), kojeg citira medijska grupacija Funke, šef BfV je kazao kako postoje znakovi „radikalizacije maloljetnih i mladih ljudi“, koja nije samo sve više vjerojatna nego se taj proces i ubrzava.
Maaßen upozorava kako ono, što on naziva „nastavkom džihadističke“ socijalizacije djece, postaje „zabrinjavajućim“ čimbenikom i može izazvati veliki problem za vladu u nadolazećim godinama.

Prema navodima iz tog dokumenta, radi se o oko 300 djece koji žive u Njemačkoj. U pojedinim obiteljima, o kojima govori Maaßen, djeca se „od rođenja odgajaju s ekstremističkim stavovima, koji opravdavaju nasilje nad drugima i ponižavaju one koji ne ulaze u njihovu grupu“.

Ovo je izvješće već izazvalo široka politička i javna raznoglasja: predstavnici CDU, kancelarke Angele Merkel, pozivaju na smanjivanje dobne granice za „kandidate“ za nadzor do 14 godina.„Ne radi se o kriminalizaciji ljudi u uzrastu do 14 godina, već o sprječavanju većih ugroza za našu zemlju, poput islamističkog terorizma koji je također usmjeren na djecu“, kazao je političar iz te stranke Patrick Sensburg za medij Funke.
Rasprava na tu temu već se rasplamsala: njemačka udruga za zaštitu ljudskih prava Humanist Union (HU) za DW je izjavila, kako je nerazumno djecu smatrati prijetnjom demokratskom i ustavnom poretku, zato što „njihove ideje i mišljenja još nisu u potpunosti formirani i mogu se mijenjati“.
„Zato stavljanje djece pod nadzor predstavlja veliko kršenje njihovih temeljnih prava“, izjavio je član uprave HU Martin Kutza.

 

 

Original možete pronaći na www.geopolitika.news

Facebook Comments

Loading...
DIJELI