SLOŽNI AMERIČKI I RUMUNJSKI DIPLOMATI: Razgovarali o mjerama protiv ‘ruske agresije’

Američki državni tajnik Antony Blinken i ministar vanjskih poslova Rumunjske Bogdan Aurescu razgovarali su u Washingtonu o suradnji na području Crnog mora. Osim toga, tema njihova razgovora bila je i sigurnost od “ruske agresije”, piše u priopćenju američkog Državnoj tajništva objavljenog na njihovoj internetskoj stranici.

“Tajnik je pohvalio Rumunjsku kao čvrstog saveznika u NATO-u i obje su se složile surađivati ​​na pitanjima sigurnosti Crnog mora i ruske agresije na Ukrajinu. Potvrdili su svoju želju za poboljšanjem energetske sigurnosti u Europi, što je naglašeno nedavnom obvezom Bukurešta da u Rumunjsku donese mali modularni reaktor izgrađen u SAD-u, prvi takve vrste”, piše u priopćenju.

Aurescu je govorio o 10. godišnjici “Zajedničke deklaracije o strateškom partnerstvu za 21. stoljeće” između Rumunjske i Sjedinjenih Američkih Država, te Sporazuma između te dvije zemlje o razmještanju obrambenog sustava Sjedinjenih Država od balističkih raketa u Rumunjska, prenosi rumunjski Agerpres.


 

Facebook CommentsLoading...
DIJELI