Slobodan Martinović: Kome je trebao film Dara iz Jasenovca?

Objavljujemo tekst kojeg nam je danas poslao srpski aktivist i bloger Slobodan Martinović u svezi aktualne teme s objavom kontroverznog filma „Dara iz Jasenovca“ u Srbiji, koji je uzburkao strasti i u Hrvatskoj i u toj nama susjednoj zemlji. Autor teksta se s pravom pita, kome je i zašto u ovom trenutku trebao jedan takav film, koji, osim što za učinak ima porast međusobne mržnje ničemu drugom niti ne služi. Uostalom, evo teksta kojeg prenosimo u cijelosti, bez prijevoda na hrvatski jezik – i radi autentičnosti i s obzirom na njegovu razumljivost:

„Još reč dve o “Dari”

Na fejzbuku sam napisao post:

Kome je trebao film Dara iz Jasenovca, šta je bio cilj. Jasno mi je šta se desilo u Jasenovcu,  dovoljno sam informisan. Ako je bio cilj da podstaknu mržnju kod običnih ljudi, dosta nam je više trovanja, kada ćemo početi živeti. Na ovim prostorima mržnja se koristi da bi se vladalo masama.
Izdvajam tri reakcije onako kako su napisane, i sa gramatičkim i slovnim greškama autora:

Ljiljana Jovicic (https://bitovik.us18.list-manage.com/track/click?u=8277905023b3cc7f514d39058&id=33f10f9117&e=00e8880c4c)
“Vama komunistima i ne treba film o srpskim žrtvama. Vi širite bratstvo i jedinstvo sa ustašama” !Srboslav Ćebedžić“Nevladina organizacoja. SOROŠEVA”

Zoran Ruzic

“Kako te nije bre sramota i stid svoih godina .Zbog takvih kao ti i slicnim tebi vi neznate ni svoje poreklo i svoje korenove a kamo li da objasnite svojoj deci i svoim unucadima sinosnji prizor .SRAM TE BRE BILO I STID SVOIH GODINA”.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI