ŠEF DONJECKE NARODNE REPUBLIKE ODRJEŠIT! ‘Nema razloga za pomilovanje stranih plaćenika osuđenih na smrt’

Foto: Alexander Rekun/Guliver Image

Šef Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin rekao je novinarima u nedjelju da ne vidi razlog za pomilovanje stranih plaćenika osuđenih na smrt u toj republici, objavio je portal Geopolitika.news.

“Prvo, trebao bih se voditi sudskom odlukom. Po prirodi tih članaka, tih kaznenih djela koje su počinili, ne vidim razlog, nikakve preduvjete da donesem odluku o pomilovanju”, rekao je Pušilin.

Podsjetimo, Vrhovni sud Donjecke Narodne Republike (DNR) osudio je u četvrtak na smrt dvojicu britanskih državljana, Shauna Pinnera i Aidena Aslina, kao i Marokanca Saadouna Brahima zbog sudjelovanja u neprijateljstvima na strani ukrajinskih oružanih snaga u svojstvu plaćenika. Optuženi su se izjasnili krivima po svim točkama optužnice.

Vrhovni sud DNR-a počeo je razmatrati slučajeve dvojice britanskih državljana i jednog Marokanca 6. lipnja. Iz Ureda glavnog tužitelja DNR-a ranije je rečeno da je iskaz optuženih potvrdio njihovu ulogu u zločinima definiranim u dijelu 2. članka 34. (zločini počinjeni od strane grupe osoba), članku 323. (prisilno oduzimanje vlasti ili prisilno zadržavanje vlasti) i čl. 430 (najamništvo) Kaznenog zakona DNR.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI