RUSIMA SE PREVIŠE NE VJERUJE! Ukrajinci tvrde: Rusija premješta snage da opkoli našu vojsku na istoku

Rusija premješta snage iz sjeverne u istočnu Ukrajinu kako bi pokušala opkoliti ukrajinske snage, ali neke ostavlja u blizini glavnoga grada Kijeva kako bi ondje morao biti dio ukrajinske vojske, rekao je danas ukrajinski predsjednički savjetnik, prenosi Reuters.

“Iako Rusi povlače neke snage oko Kijeva, i dalje će ostaviti određene snage blizu Kijeva kako bi ovdje vezale naše snage”, rekao je Arestovič u televizijskim komentarima.

Ruske snage također su granatirale gotovo sve gradove duž crte bojišnice koja odvaja teritorij pod kontrolom ukrajinske vlade od područja pod kontrolom separatista koje podržava Rusija u istočnoj regiji Donjecka, rekao je regionalni guverner, a teške borbe vode se u južnom lučkom gradu Mariupolju. Pavlo Kirilenko rekao je na nacionalnoj televiziji da bi se situacija mogla pogoršati jer su ruske snage usredotočile svoje napore na napad na regiju Donjeck.

Ukrajinski dužnosnici izvijestili su o granatiranju okolice glavnoga grada Kijeva i sjeverne regije Černjihiva u srijedu, unatoč obećanju Moskve da će tamo smanjiti vojne operacije. Ipak, Zamjenik gradonačelnika Kijeva Mikola Povoroznik izjavio je za nacionalnu televiziju da sam glavni grad preko noći nije granatiran.

Guverner černjihivske regije Vjačeslav Čaus rekao je da ne vidi popuštanje ruskih napada. “Vjerujemo li u to obećanje? Naravno da ne”, napisao je Čaus preko Telegrama. “Navodno smanjenje aktivnosti u černjihivskoj regiji pokazalo se tako što je neprijatelj izvodio napade na Nižin, uključujući i zračne udare, te su cijelu noć gađali Černjihiv”, napisao je.Guverner regije Hmeljnicki u zapadnoj Ukrajini rekao je da su ruske snage pogodile industrijske objekte u regiji u tri napada tijekom noći. Guverner Serhij Hamalij nije iznio detalje o ciljevima ili šteti, ali je rekao da su požari “lokalizirani” i da se provjerava ima li žrtava.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI