RAT U UKRAJINI BI MOGAO TRAJATI GODINAMA? Stoltenberg: ‘Ne smijemo odustati u potpori Ukrajini’

Foto: Guliver Image

Rat u Ukrajini mogao bi trajati godinama, rekao je čelnik NATO-a u nedjelju, dok je Rusija pojačala svoje napade nakon što je Europska unija preporučila Kijevu da postane kandidat za pridruživanje bloku, izvještava Reuters, objavio je portal Geopolitika.news.

Jens Stoltenberg izjavio je da bi opskrba najsuvremenijim oružjem povećala šanse za oslobađanje istočne regije Donbasa od ruske kontrole, objavio je njemački list Bild am Sonntag.

“Moramo se pripremiti na činjenicu da bi to moglo potrajati godinama. Ne smijemo odustati u potpori Ukrajini”, rekao je Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a.

“Čak i ako su troškovi visoki, ne samo za vojnu potporu, već i zbog rasta cijena energije i hrane”.

Britanski premijer Boris Johnson, koji je u petak posjetio Kijev, također je govorio o potrebi pripreme za dugi rat.To je značilo osigurati da “Ukrajina dobije oružje, opremu, streljivo i obuku brže od osvajača”, napisao je Johnson u članku u londonskom Sunday Timesu.

“Vrijeme je vitalni faktor”, napisao je. “Sve će ovisiti o tome može li Ukrajina ojačati svoju sposobnost obrane svog tla brže nego što Rusija može obnoviti sposobnost napada”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI