PUTIN MIJENJA MIŠLJENJE? ‘Rusija nema nikakvih problema s Finskom i Švedskom i stoga njihov ulazak u NATO ne predstavlja prijetnju Moskvi’

Foto: EPA/ALEXEI DANICHEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK /

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da Rusija nema nikakvih problema s Finskom i Švedskom i stoga njihov ulazak u NATO ne predstavlja prijetnju Moskvi. No, naglasio je da će taj potez zasigurno izazvati odgovor, izvještava Anadolu Agency, objavio je portal Geopolitika.news.

Iako je ruski čelnik rekao da će Moskva poduzeti mjere ako NATO premjesti više vojnika ili opreme na teritorij svojih novih članica – korake koje su i Finska i Švedska već isključile – rekao je da samo širenje NATO-a nije prijetnja.

“Rusija nema problema s tim državama (Finska, Švedska). Nema neposredne prijetnje Rusiji… No, proširenje vojne infrastrukture na ovaj teritorij sigurno će izazvati naš odgovor”, rekao je na sastanku čelnika Organizacije Ugovora o zajedničkoj sigurnosti (CSTO) u Moskvi.

Dodao je kako će odgovor ovisiti o koracima koje će savez poduzeti u odnosu na vojni razvoj u Finskoj i Švedskoj.

Reuters izvještava da je samo nekoliko sati prije nego što je Putin progovorio, zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov rekao da Finska i Švedska čine grešku koja bi mogla imati dalekosežne posljedice. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI