PAD POVJERENJA ERDOGANOVOM AKP-u PRIJE PARLAMENTARNIH IZBORA U TURSKOJ: Poslao jasan signal SAD-u potpisivanjem sporazuma o energetskoj i gospodarskoj suradnji s Rusijom

Foto: Guliver Image

“Sjedinjene Američke Države nisu jedina država koja prodaje borbene zrakoplove. Prodaju ih i UK Francuska i Rusija. Moguće ga je nabaviti ih i drugdje, a neki nam već šalju signale”, rekao je Erdogan nakon sastanka turske delegacije s predstavnicima u Washintonu, prenosi AA. Ova izjava dolazi u trenutku pada povjerenja Erdoganovoj vladajućoj stranci AKP. Do sljedećih parlamentarnih izbora u Turskoj ostalo je još samo nekoliko mjeseci, objavila je Geopolitika.News.

Francuski analitičari iz opex360 sugeriraju da sastanak turske delegacije i američke vlade u Washingtonu očito nije prošao kako se očekivalo. Erdogan je nekoliko dana kasnije poslao jasan signal SAD-u potpisivanjem sporazuma s Rusijom. Ovaj sporazum odnosi se na gospodarsku i energetsku suradnju dviju zemalja. Erdogan tu nije stao. Tijekom turneje po Balkanu, turski predsjednik nekoliko je puta kritizirao Europu. “Odnos Europljana prema Vladimiru Putinu i sankcijama natjerao ih je da, htjeli mi to ili ne, kažu: ‘Ako ti to učiniš, ja ću to učiniti’”, Erdogan je ovu izjavu dao povodom odluke Moskve da isključi plin Europi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI