ODGAĐA LI SE ŠESTI PAKET SANKCIJA RUSIJI? Orban ne želi razgovarati o temi naftnog embarga

Foto: Angel Navarrete/Guliver Image

Planovi Europske unije o šestom paketu sankcija Rusiji mogli bi biti dodatno odgođeni jer je mađarski premijer Viktor Orban najavio da ne želi razgovarati o temi naftnog embarga na nadolazećem susretu čelnika, izvještava Anadolu Agency, objavio je portal Geopolitika.news.

U pismu poslanom Charlesu Michelu, predsjedniku Europskog vijeća, Orban je rekao da Mađarska ne može podržati paket sankcija bloka bez više pojedinosti o financijskoj pomoći njegovoj zemlji koja nema izlaz na more kako bi zamijenila rusku energetsku ovisnost, objavio je Financial Times.

“Razgovaranje o paketu sankcija na razini čelnika u nedostatku konsenzusa bilo bi kontraproduktivno”, rekao je Orban.

Razgovori bi “samo naglasili naše unutarnje podjele bez pružanja realne šanse za rješavanje razlika. Stoga predlažem da se ovo pitanje ne bavi na sljedećem Europskom vijeću”.

Prema pisanju medija, Orban je ustvrdio da plan Europske komisije REPowerEU ne daje namjenske “koverte za najugroženije zemlje članice bez izlaza na more” niti pojedinosti o “financiranju hitnih investicijskih potreba povezanih sa zamjenom ruske nafte”.Facebook Comments

Loading...
DIJELI