OBJAVA NALOGA ZA PRETRES TRUMPOVA POSJEDA? ‘Treba zaštititi ustavna prava svih Amerikanaca i integritet istraga’

Foto: Wikimedia Commons

Ministarstvo pravosuđa SAD-a zatražilo je od saveznog suda u državi Floridi da objavi nalog korišten za pretres na Mar-a-Lagu, posjedu bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, izjavio je državni odvjetnik Merrick Garland, a prenosi Anadolu Agency, objavio je portal Geopolitika.news.

Garland je rekao da je “osobno odobrio” odluku o traženju naloga za pretres, ističući da Ministarstvo pravosuđa “ne shvaća olako takvu odluku”. Nalog je odobrio sud na temelju vjerojatnog razloga, rekao je. FBI je u ponedjeljak pretražio Trumpovo imanje u južnoj Floridi s njegovim odvjetnikom “na licu mjesta”, izjavio je Garland.

Osim naloga, agencija je zatražila od suda u južnom okrugu Floride da otpečati ono što je poznato kao potvrda o vlasništvu, koja se daje vlasniku nekretnine kako bi identificirao predmete koji su uzeti iz prostorija.

Garland je rekao da je ministarstvo pokrenulo korake kako bi otpečatilo nalog i potvrdu o primitku imovine zbog “značajnog javnog interesa u ovoj stvari”. Ministarstvo se suzdržalo od javnog komentiranja pretrage, što je uobičajena praksa koju je Garland branio, rekavši da “to činimo kako bismo zaštitili ustavna prava svih Amerikanaca i kako bismo zaštitili integritet naših istraga”.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI