NOVI VAPAJ ZELENSKOG: ‘Ukrajinska vojska trpi velike gubitke u borbama s ruskim postrojbama, hitno trebamo proturaketno oružje’

Foto: Guliver Images

Ukrajinska vojska trpi velike gubitke u borbama s ruskim postrojbama u istočnom gradu Sjeverodonjecku i u regiji Harkov i treba joj proturaketno oružje, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij, prenosi Reuters, objavio je portal Geopolitika.news.

U svom kasnonoćnom javljanju Zelenskij je istaknuo da je Ukrajini suvremeno proturaketno naoružanje potrebno sada. Poručio je da nema opravdanja da zemlje partneri odgađaju isporuke oružja. Neke ruske rakete izmiču obrani i uzrokuju žrtve, rekao je Zelenskij.

“Najžešće se bitke, kao i do sada, vode u Sjeverodonjecku i obližnjim gradovima i naseljima. Gubici su, nažalost, bolni”, istaknuo je.

Dodao je kako Ukrajinci “moraju biti jaki, to je iznimno važno za Donbas”.

“Što više gubitaka neprijatelj ondje pretrpi, manje će snage imati za nastavak agresije”, naglasio je.Ukrajina bilježi “bolne gubitke” i u regiji Harkov istočno od Kijeva, gdje Rusija pokušava ojačati položaje nakon što je nedavno potisnuta, rekao je Zelenskij.

“Na tom se području borbe nastavljaju i mi se moramo nastaviti boriti, moramo se žestoko boriti, zaključio je ukrajinski predsjednik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI