NIŠTA OD MIROVNOG SPORAZUMA? Rusija tvrdi kako ga Zelenskij ni ne želi?!

Foto: Mykhailo Palinchak/Guliver Image

Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev, kazao je kako Ukrajina ne treba mirovni sporazum, izvještava TASS, a prenosi Geopolitika.News.

“Zelenskom ne treba nikakav mirovni sporazum. Za njega je mir kraj”, izjavio je na svom Telegram kanalu.

Medvedev vjeruje da će Zelenskij nastaviti moliti Zapad za oružje i novac i oponašati brigu za Ukrajince. “Zelenskij će u budućnosti moliti Zapad za novac i oružje. Pokušat će dokazati da je još uvijek u igri, da je nada liberalnog svijeta, da je posljednja utvrda europske demokracije koju medvjed u pamučnoj jakni želi poderati”, rekao je Medvedev.

Zaključio je da Zelenski istovremeno “imitira brigu za Ukrajince, a povremeno ih postavlja kao živi štit protiv sljedbenika Bandere (ukrajinski nacionalisti op.a.)”.

Uz to, dužnosnik u ruskom parlamentu Vjačeslav Volodin izjavio je u utorak da je raspad Ukrajine počeo još 2014. kada se u toj zemlji dogodio državni udar. “Raspad Ukrajine počeo je nakon državnog udara 2014. kada ga je Krim napustio. DPR i LPR proglasili su svoju neovisnost i također se odvojili od Ukrajine”, rekao je novinarima. “U posljednje vrijeme više od 5 milijuna ljudi napustilo je zemlju. Ni to ne povećava stabilnost. Također čujemo izjave Khersona i drugih regija da ne žele biti dio Ukrajine. To je realnost”, naglasio je glavni zastupnik. Dodao je također da su danas mnogi stanovnici zapadne Ukrajine već “primili državljanstvo Poljske i Mađarske”, prenosi TASS.Facebook Comments

Loading...
DIJELI