NAČINI NA KOJE BI NJEMAČKA MOGLA OPSKRBITI KIJEV: Tenkovi Leopard 2 kreću za Ukrajinu?

Foto: Wikimedia Commons

Dobro je poznato veliko nezadovoljstvo Kijeva stavom službenog Berlina oko naoružavanja Ukrajine suvremenim oružjem. Kijev, naime, smatra, kako njemačka vlada ne čini dovoljno ne samo oko isporuka oružja, već i da politički kalkulira i da je spremna na dijalog s Moskvom oko diplomatskog rješavanja ukrajinskog sukoba čemu.

Njemu Kijev, barem na razini političke retorike, više nije sklon –smatrajući kako može i hoće pobijediti Rusiju na bojnom polju. U tome ima potporu istočnih članica EU, ali, još puno važnije – i Londona, pa dijelom i Washingtona, iako ovaj drugi u svemu tome igra i neke svoje specifične igre, o kojima više nekom drugom prigodom.

No, jednu je vijest objavila njemačka agencija dpa, a prenose je i brojni drugi mediji.

Ukrajinski premijer Denys Shmygal na sastanku s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom u nedjelju je predložio načine na koje bi Njemačka mogla opskrbiti Kijev tenkovima Leopard 2, izvijestila je dpa, objavio je portal Geopolitika.news.

“Razgovarali smo o ovom pitanju. Čak smo predložili načine na koje bi Njemačka mogla isporučiti te tenkove Ukrajini”, rekao je Shmyhal.Facebook Comments

Loading...
DIJELI